Search
Close this search box.

Laskavi naslov kmetice leta 2024 je prejela Dravograjčanka Marjana Kogelnik (FOTO)

V Zagorju ob Savi je včeraj potekala slovesnost ob izboru kmetice leta 2024, na kateri je slavila Korošica Marjana Kogelnik, ki se je dogodka udeležila v družbi članic DK Dravograd.

Oktober je mesec, ko po vsem svetu praznujejo kmetice. Praznovanju se pridružujejo tudi slovenske kmetice, ki ob tej priložnosti prirejajo različne dogodke v lokalnem okolju, na državni ravni pa na slovenske kmetice vsako leto opomni Zveza kmetic Slovenije z izborom kmetice leta. Že vrsto let je prireditev tradicionalno v Zagorju ob Savi. Tudi letos je bilo tako.

Letos je laskavi naslov pripadel Dravograjčanki Marjani Kogelnik iz kmetije Klančnik. Gospa Marjana nam je ob razglasitvi laskavega naslova povedala:Sem izjemno vesela, počaščena, presenečena. Zelo težko sem se prijavila na to tekmovanje, sedaj, ko sem pa zmagala sem izjemno vesela. Super je bilo.”

Ob tem je še dodala: Vse kmetice, ki se zberemo na tem tekmovanju smo zmagovalke, pa vendarle, izmed 6, ki smo bile na izboru, sem bila izbrana jaz, za kar si štejem v izjemno čast, da delam dobro. Sicer sem sedaj že v pokoju, na kmetiji pa sem že 21 let.”

Izbor kmetice leta vsako leto organizira Zveza kmetic Slovenije. Na razpis društva prijavijo svoje kandidatke, ki zagotovo na lokalnem nivoju pustijo poseben pečat, so spretne kmetice in bolj ali manj predstavljajo poklic na državni ravni. Vse kandidatke so vedno izjemne ženske, ki vsaka po svojih močeh poleg dela na kmetiji in skrbi za družino opravlja pomembno poslanstvo. Delujejo v dobro družbe, podeželja, ohranjajo dediščino, skrbijo za promocijo podeželja, so prostovoljke in oblikujejo lik kmetice, ki hoče biti slišana …

“Iskrene čestitke in vse pohvale tudi našemu društvu kmetic Dravograd, katerega zelo aktivna članica je tudi ga. Marjana,” je na svojem Facebook profilu zapisal župan Občine Dravograd, Anton Preksavec.

Kmetija Klančnik leži ob sotočju treh dolin, Dravske, Mežiške in Mislinjske. Kmetija se nahaja v Podklancu pri Dravogradu, kjer živijo tri generacije. Poleg kmetijskih dejavnosti ponujajo tudi turistične oglede, kjer obiskovalci lahko uživajo v degustacijah domačih mesnin, kot so divjačinske salame. Na kmetiji je mogoče doživeti stik z naravo in uživati v kulinaričnih dobrotah​. Obiskovalci si lahko ogledajo tudi 160 let staro velbano klet.

Čestitkam za laskavi naslov se pridružujemo tudi mi.

Naroči se
Obvestilo o
guest

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Matej
Matej
1 dan nazaj

Bravo Marjana. Čestitke , zasluženo. Pa od vajine ohceti v Dravogradu je minilo cca 40 in več let….

Dogodki

V Zagorju ob Savi je včeraj potekala slovesnost ob izboru kmetice leta 2024, na kateri je slavila Korošica Marjana Kogelnik, ki se je dogodka udeležila v družbi članic DK Dravograd.