Search
Close this search box.

Koroška pridobila kar triindvajset regionalnih turističnih vodnikov

V okviru RRA Koroška je v maju in juniju 2024 potekalo Usposabljanje za regionalne turistične vodnike Koroške. Uspešno ga je zaključilo kar 23 udeležencev iz cele regije in vseh treh dolin.

Včeraj, v petek, 28. junija 2024, ob 18. uri je v Dvorcu Bukovje potekala sklepna prireditev v okviru Usposabljanja za regionalne turistične vodnike Koroške. Celotno usposabljanje je potekalo pod koordinacijo in organizacijskim okriljem RRA Koroške, d.o.o. – Regionalne razvojne agencije za Koroško.

Spomnimo: Izobraževanje je zajemalo 40 učnih ur predavanj. Poleg teoretičnega dela je vsebovalo tudi ogled nekaterih zanimivosti oz. spoznavanje ponudnikov turističnih storitev. Po zaključku izobraževanja je sledila simulacija vodenja s preizkusom znanja na celodnevnem izletu po regiji. Udeleženci so, poleg simulacije vodenja, tudi pisno odgovarjali na zastavljena vprašanja in pripravili krajšo seminarsko nalogo o dogovorjeni temi.

Usposabljanje je uspešno zaključilo kar 23 udeležencev s cele Koroške regije ter vseh treh dolin. Glede na to, da je v regiji velik manko vodnikov, je to seveda obetaven podatek. Izvajalec programa je bil dr. Iztok Bončina (Agencija Palladio), ki je dolgoletni turistični vodnik, svobodni fotograf in fotoreporter, profesor umetnostne zgodovine in zgodovine, potapljač, astronom in popotnik. Ta je povedal, da se med tokratno ekipo skriva veliko potenciala.

Na sinočnjem dogodku pa so zanje pripravili tudi slavnostno podelitev potrdil o uspešno opravljenem izobraževanju. Vse prisotne je nagovoril in pozdravil direktor RRA Koroška Uroš Rozman. Ta jim je namenil nekaj spodbudnih besed in poudaril: “V naši regiji je velik manko vodnikov, zato se mi zdi ključno in zelo pomembno, da jih bomo znali tudi ustrezno motivirati, da bodo ostali v tej branži in to znanje tudi uspešno uporabljali na nivoju regionalnega turizma. V prihodnje se bomo v okviru agencije vsekakor trudili delovati še bolj povezovalno in bomo tovrstna izobraževanja tudi nadgrajevali.”

Dogodek je s čudovitima glasbenima vložkoma na kitari popestril Peter Zajc z RRA Koroška. Program je povezovala Anja Vajde. Sledilo je prijetno druženje ob pogostitvi. Udeleženci so strnili vtise preteklih delovnih druženj z željo, da se še srečajo ter izmenjajo izkušnje. Imeli so se lepo in se tudi veselijo pridobljeno znanje uporabljati v praksi in na terenu.

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments
V okviru RRA Koroška je v maju in juniju 2024 potekalo Usposabljanje za regionalne turistične vodnike Koroške. Uspešno ga je zaključilo kar 23 udeležencev iz cele regije in vseh treh dolin.