Search
Close this search box.

Korošica Petra Blatnik Maček osvojila vrhunski uspeh na najprestižnejšem frizerskem odru sveta

Sinoči je izjemna umetnica iz Mežice že šestič zapored kot finalistka stala na odru 42. dobrodelnega Alternative Hair Showa v Londonu, ki velja za najprestižnejšo frizersko prireditev na svetu. Med svetovno elito pa se je letos prebila s trdim delom ter izjemno nadarjenostjo na sam vrh in posegla po odličnem drugem mestu.

Petra Blatnik Maček si je kot šestletna deklica želela postati medicinska sestra. Nato je v osnovni šoli na skrivaj strigla svoje sošolce. Sama pravi – neposrečeno. Trdna volja, talent in garaško delo pa so vrline, ki so jo pripeljale na najprestižnejši oder frizerske elite na svetu in to že šestič zapored.

Tokrat se ji je uspelo zavihteti na drugo mesto najboljše na svetu kar je osupljiv dosežek. Nagrado, ki velja za frizerskega Oskarja prejela v kategoriji cut and colour.

Petra Blatnik Maček je ob prestižni nagradi zapisala takole: “Ni besed, ki bi zmogle opisati moje občutke ob razglasitvi sinočnjega uspeha na najprestižnejšem frizerskem odru sveta, ki je bil zame resnično neverjeten. Drugo mesto? Ali sanjam? Zbudite me … so bile moje prve besede in še vedno sem v šoku. Kaj takšnega si nisem predstavljala niti v najlepših sanjah, ki jih ta trenutek živim. Trenutno je vse kar zmorem napisati, res neponovljiv in neverjeten občutek. Hvala vsem, ki me in ste me kadarkoli na tej poti podpirali, verjeli vame … Ta uspeh delim z vsemi vami! In hvala celotni moji IN Hair Art ekipi, ki mi trdno stoji ob strani na vseh mojih poteh ter izjemni in profesionalni ekipi, ki me je podpirala v Londonu. Ponižno hvaležna sem do neba in še dlje… Hvala mojima Ambrožu in Jakobu.”

Petra Blatnik Maček, ki svoj poklic jemlje kot poslanstvo, kot umetnost, v kateri vlada kreativnost brez meja, nenehno stremi napredku, se izobražuje in je popolna perfekcionistka ter ponosna in pripadna Korošica. Odraščala je v Črni na Koroškem, danes živi v Mežici, svoj frizerski salon pa vodi na Prevaljah. Frizerstvo ji je bilo položeno skoraj v zibelko, saj je bila v tem poklicu že njena mama, ki ji je dala s strogo vzgojo prave delovne navade. Močna želja po ustvarjanju najvišjega kova pa je vodila Petro vse višje in višje. Še danes je neizmerno hvaležna ljudem, ki so v njej prepoznali potencial, ki ga je želela razvijati naprej.

Njena IN Hair art ekipa pa se ji je ob vrhunskem dosežku poklonila z besedami: “Naša izjemna Petra je osvojila vrh sveta. Sinoči se je zgodilo nekaj neverjetnega, dih jemajočega, osupljivega … Ne bomo rekli neponovljivega, ker naša Petra nima mej in sega le še višje in višje. Ampak višje skoraj ne gre! V Londonu je dosegla drugo mesto med največjo svetovno frizersko elito! Vauuuuuuuuuuuuu! En sam ponos vre v nas! Bravo Petra, verjetno se še ne zavedamo povsem kaj to pomeni in prinaša … Čestitke in samo kapo dol!”

Čestitkam se pridružujemo tudi iz našega uredništva in verjamemo, da ste ponosni tudi vsi bralci in bralke našega portala. Bravo!

Naroči se
Obvestilo o
guest

2 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Hrt
Hrt
3 dni nazaj

PETRA ISKRENE ČESTITKE!
Sebe in Mežico si predstavila v najboljšem možnem načinu👍
S tabo smo Mežičani najboljši na Svetu!
BRAVO🍀🍀🍀

Mira Steblovnik
Mira Steblovnik
2 dni nazaj

Iskrene čestitke!

Dogodki

Sinoči je izjemna umetnica iz Mežice že šestič zapored kot finalistka stala na odru 42. dobrodelnega Alternative Hair Showa v Londonu, ki velja za najprestižnejšo frizersko prireditev na svetu. Med svetovno elito pa se je letos prebila s trdim delom ter izjemno nadarjenostjo na sam vrh in posegla po odličnem drugem mestu.