Search
Close this search box.

Korošica Martina Pušnik o MasterChef Slovenija: To je bila moja najlepša izkušnja

Sodelovanje v MasterChefu Slovenija je bilo za Martino Pušnik nekaj najboljšega v njenem življenju.

Koroško je v novi sezoni MasterChefa zastopala Martina Pušnik, 21-letna študentka iz Spodnjega Razborja. Kuharske izkušnje si nabira že vse življenje, prva jed, ki jo je skuhala, je bila ”restana rpica” oziroma pražen krompir. Prijazno, nasmejano, energično dekle je najmlajši otrok v svoji družini, a kot sama pravi, ni nič kaj razvajena.

Martina ni kar tako, v svojih kuharskih kreacijah vedno uporablja domišljijopredanost in strast, kar se kaže tudi na krožnikih, ki jih pripravi. Na čisto vsakega od svojih pripravljenih krožnikov je ponosna, saj lahko na ta način pokaže, kdo je. Najraje pripravlja sicer sladice, saj kot pravi sama, jih ima poleg azijske kuhinje najraje in pri njej ”ni dneva brez sladke hrane”. Dosegla pa je tudi zavidljivo, 2. mesto na mednarodnem tekmovanju v pripravi koktajlov na Bledu.

Martini se je za las izmuznilo tekmovanje med najboljšo deseterico MasterChefa. O samem tekmovanju, njenih željah in planih za prihodnost smo se s simpatično sogovornico pogovarjali tudi mi.

Kako poteka tekmovanje MasterChefa?

Tekmovanje poteka kar cel dan, zjutraj nas snemalna ekipa pričaka in maskerke nas najprej uredijo in nato gremo na snemanje. Ko pridemo v studio izvemo kaj bomo kuhali. Ko skuhamo gremo na izjave, vmes je kosilo in potem nazaj v studio, kjer sodniki poskušajo hrano. Gremo iz studia še enkrat na izjave in potem počasi v naše skupno stanovanje se učit.

Kako tekmovalci preživljajo svoj čas takrat, ko niste na snemanju?

Čas, ko se ne snema preživljamo v skupni hiši, kjer kuhamo, se učimo, delimo znanje med sabo in se družimo.

Koliko ur na dan traja snemanje?

Snemanje traja cel dan, več kot 12 ur na dan se snema. In včasih je res zelo naporno. Ampak snemalna ekipa je zelo super in skrbijo zate.

Kdo vas je navdušil nad kuhanjem?

Nad kuhanjem me je navdušila moja mama. Z njo sem najprej začela kuhati. Nakar sem se vpisala tudi na gostinsko šolo in tam nadgrajevala svoje znanje. Največ bi pa lahko rekla, da me je praksa najbolj navdušila za kuhanje in delo v gostinstvu in prijatelji.

Kateri sodnik vam je bil najbolj všeč in zakaj?

Sprva mi je bil najbolj všeč Luka, čeprav sem imela največ treme pri njemu. Ker je bolj domač in sem ga želela navdušiti. Kasneje mi je pa bil najbolj všeč Mojmir, ker vedno, ko si kaj naredil narobe ti je povedal kako izboljšat stvar in popraviti, da naslednjič ne boš storil iste napake.

Kateri izziv vam je bil najbolj všeč?

Najbolj všeč mi je bil izziv skupin in sicer, prvi izziv, ko smo pekli torte in izziv držav.

S kom ste se najbolj povezali v času snemanja?

Z vsemi smo se zelo povezali, lahko rečem, da smo z vsemi še sedaj v zelo dobrih stikih. Ampak najbolj sem se povezala z Andrejo, ki si še sedaj dnevno pišema in je res tako srčen človek in sem vesela, da rada deli znanje z mano.

Katero jed najraje pripravljate?

Najraje pripravljam slane jedi kot so enolončnice, rižote, ampak sedaj po novem tudi zelo rada delam sladice.

Kaj počnete kadar ne kuhate?

Kadar ne kuham najraje preživim čas z družino in prijatelji, ker drugače ga je res zelo malo. In še raje razmišljam o receptih za kakšen nov koktajl.

Kdo mislite da bi zmagal letošnji MasterChef in zakaj?

    Jaz upam, da zmaga Luka, ker je največ pokazal znanja v tekmovanju in mislim, da si res zasluži zmagati.

    Kako to da ste se prijavili v MasterChef?

      Prijavil me je brat, sama si nikoli ne bi upala. Brat me je hecal že kakšno leto nazaj, da me bo prijavil, nikoli mu nisem verjela, nakar sem res dobila mail, da sem prijavljena in od takrat se mi je življenje čisto spremenilo. Seveda sem mu pa najbolj hvaležna, da je to naredil, ker je bila to tako lepa izkušnja.

      Ali ste kdaj šli s kakšno jedjo izven svojih okvirjev?

        Sem ja, tudi sem vesela, da sem veliko kljukic naredila v masterchefu in sodnike razveselila z jedmi.

        Katera vaša jed je bila najboljša v MasterChefu?

          Chicken biryani. To je bila moja najboljša jed v masterchefu, in tudi Karim je rekel, da še nikoli ni bil tako navdušen v MasterChef kuhinji.

          Ali ste se lahko v času tekmovanja kontaktirali s svojimi domačimi?

            Smo se slišali, ampak, ko jih dlje časa ne vidiš je še težje, ker jih tako zelo pogrešaš in ko ti pravijo kako te pogrešajo in te podpirajo je lepo, ampak vseeno kar težko.

            Kako ste doživljali celotno izkušnjo MasterChefa?

              To je bila moja najboljša izkušnja in če bi se lahko še enkrat prijavila bi se. Toliko znanja in kako sem zrasla kot človek in kaj vse sem se naučila je res izkušnja, ki je nikoli ne bom pozabila.

              Kaj radi počnete v prostem času?

                Takrat najraje rolam ali grem v naravo na kakšen sprehod in si vzamem čas samo zase.

                Kako ste usklajevali šolo in tekmovanje?

                  To je bilo res kar zelo naporno morem priznati. Med tekmovanjem sem imela izpite in razne dogodke na šoli. En dan sem imela snemali dan, naslednji dan izpit na faksu in je kar bilo stresno in naporno vse skupaj. Ampak mene so res prijatelji/sošolci in seveda družina zelo podpirali in mi pomagali pri vseh mojih padcih. Sem pa najbolj ponosna nase, da sem delala faks in ga tudi naredila z vsemi narejenimi izpiti redno in še zraven delala in hodila na snemanje. Ampak je vse mogoče, če imaš prave ljudi okoli sebe.

                  Kakšen je bil odziv domačih in prijateljev, ko so izvedeli, da boste tekmovali v MasterChefu?

                    Mamina prva izjava je bila, kaj pa faks? Ampak sem takoj razložila, vsem, da bo meni to uspelo in mi je. Ampak so me zelo podpirali mi pomagali, svetovali. Brat mislim, da je bil največja podpora, saj me je prijavil in mi konstantno govoril: “MasterChef Martina, kaj si razturala ali ja to danes si pa res zafrknila”. Ampak prijatelji so pa bili zelo ponosni name, tudi mogoče se z nekaterimi nisem videla kakšen mesec, ampak niso pozabili name in so me vedno podpirali, tudi ko je bilo najtežje.

                    Kaj bi svetovali vsem bodočim tekmovalcem?

                    Naj jih ne bo ničesar strah, vse je mogoče samo če je neka mala želja. In jim povem, da bo njihova najlepša izkušnja v življenju in naj ne izgubljajo časa in se prijavijo, ker bodo dobili veliko znanja in spoznali res nove ljudi in prijatelje.

                    Naroči se
                    Obvestilo o
                    guest

                    0 Komentarji
                    Inline Feedbacks
                    View all comments
                    Sodelovanje v MasterChefu Slovenija je bilo za Martino Pušnik nekaj najboljšega v njenem življenju.