Search
Close this search box.

Kope se usmerjajo v celoletni turizem in postajajo pravo gorsko mesto

Kope postajajo vedno bolj obiskane tudi poleti, saj ponujajo veliko aktivnosti in dejavnosti. Pohvalijo se lahko s pestro ponudbo in razvojem, ki ga nenehno nadgrajujejo. Kaj načrtujejo v prihodnosti?

Smučišče Kope, ki je v zadnjih štirih letih za različne naložbe namenilo preko 20 milijonov evrov, se usmerja tudi v poletno sezono, saj so zime v zadnjih letih zelo mile, so z naložbami v trajnostni razvoj ustvarili pogoje za celoletni turizem. 

V mesecu juliju bodo odprli tudi bike park, ki bo povezal štiri kolesarske proge. Med 15. julijem in 20. avgustom bo park obratoval pet dni na teden, in sicer od srede do nedelje. Kot pravijo, bo to eden boljših parkov v Sloveniji, povezan z novimi napravami, saj se Bike park širi z novimi progami in sicer Velika Kopa, Pahernik in Kopnik. Zgradili so ga skupaj z znanimi načrtovalci. Nove proge so zasnovane za izkušene rekreativne kolesarje, ki iščejo adrenalinsko dozo zabave in izzivov. Nove sedežnica pa bodo poskrbele, da boste tako vi, kot vaša kolesa prišla brez truda na vrh in ohranili energijo za adrenalinsko vožnjo navzdol.

Za najmlajše kolesarske navdušence so pripravili mini kolesarski poligon, kjer se bodo lahko varno spoznavali z osnovami gorskega kolesarjenja in uživali v vožnji po razgibanem terenu.

Vodstvo smučišča ocenjuje, da bodo prav zaradi bike parka v prihodnjih letih postali prepoznavna turistična destinacija.

Poletni festival, ki so ga pripravili v nedeljo, 16. junija 2024, je bil uvod v poletno sezono. Na Kopah skozi celo leto ponujajo aktivnosti za obiskovalce. Odprt imajo adrenalinski park, sprehod me krošnjami, ki je pravzaprav novost, viseča mreža, Woom park, park na Sedlo, disk golf ter vse ostale aktivnosti. Skozi vso poletje bodo najmlajšim ponudili tudi 6 trampolinov, napihljivih igral ter otroških igral.

Spomnili so tudi, da so lani končali obnovo Grmovškovega doma, ki ima 150 nastanitev. Dodatno so uredili picerijo, Steak in burger house. Ta naložba je bila vredna 5,2 milijona evrov, od tega so 300.000 evrov pridobili na razpisu gospodarskega ministrstva, namenjenega prenovi planinskih koč.

V zaključni fazi pa je izgradnja 33 novih apartmajev.

Poletna sezona postaja vedno bolj aktualna in poznana, kapacitete za začnejo polniti konec junija in so že dobro zapolnjene. Pričeli so delati tudi z tujimi agencijami, pove vodstvo podjetja.

V zimski sezoni so zabeležili 78000 smučarjev, pričakovali so jih več, vendar zaradi vremena, to ni bilo možno, saj je bilo samo 107 obratovalnih dni. Smučišče Kope so pripravljene sprejeti do 120000 smučarjev. Z novimi napravami omogočajo hitrejše in bolj pretočno smuko ter zadovoljne goste.

Kope so letošnje leto prejeli Bronasti grb Občine Mislinje, kar med drugim dokazuje odlično delo vodstva podjetja, ki stremi za napredkom in uspešno sledi trendom razvoja turizma, tako doma kot po svetu, prav tako imajo znak Slovenia Green.

Izpostavili so tudi pripravo občinskega podrobnega prostorskega načrta, kot podlaga za nadaljnji razvoj Kop, ki ustvarijo približno polovico vseh nočitev v koroški regiji. Na 15ha bodo definirali vizijo za naprej. Cilj je, da Kope postanejo pravo gorsko mesto. Ko bo sprejet nov prostorski načrt bodo na Kopah zgradili med drugim tudi športno dvorano, bazenski kompleks, nov hotel, nadaljevali pa bodo tudi gradnjo novih apartmajev.

Podjetje Vabo, ki ima sedež v Mestni občini Slovenj Gradec, večino svojih turističnih kapacitet pa na območju občine Mislinja (Kope)  je največji turistični ponudnik na Koroškem. Skupaj razpolaga s 500 turističnimi posteljami. Največ na Kopah, in sicer 380 (Grmovškov dom 150, Lukov dom 180, apartmaji 40 postelj) in v Slovenj Gradcu (hotel 120 postelj). V Mislinjski dolini prispevajo kar 60 odstotkov vseh nočitev.

Naroči se
Obvestilo o
guest

2 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Dejan
Dejan
1 dan nazaj

Koliko nepovratnih sredstev je šlo direkt v žep šefom čez fiktivne račune gradbincem?

Jože
Jože
Reply to  Dejan
15 ur nazaj

A nisi bil zraven,pa si fauš.Drugače pa tako,pojdi na Kope ,uživaj, koristi kar ti nudijo, plačaj kolikor stane,pa ne bod favšeritn.Lep popoldan želim.

Kope postajajo vedno bolj obiskane tudi poleti, saj ponujajo veliko aktivnosti in dejavnosti. Pohvalijo se lahko s pestro ponudbo in razvojem, ki ga nenehno nadgrajujejo. Kaj načrtujejo v prihodnosti?