Search
Close this search box.

Koncert v čast Kazimire Lužnik ob njenem 90. rojstnem dnevu

Kdo ne pozna Kazimire Lužnik, neverjetne Slovenjgradčanke, ki pri svojih 90 letih še vedno teče, je aktivna na več področjih in skrbi za svojega moža.

Kazimira Lužnik, ustanoviteljica Ženskega pevskega zbora Splošne bolnišnice Slovenj Gradec, je konec avgusta praznovala svoj 90. rojstni dan.

Ob tem častitljivem jubileju Ženski pevski zbor Splošne bolnišnice Slovenj Gradec vabi na prireditev ob devetdesetletnici zborovodkinje Kazimire Lužnik, ki bo v petek, 27. 9. 2024 ob 17:00 v avli Druge osnovne šole.

Kazimira Lužnik po več kot 30 letih od ustanovitve pevskega zbora, ga še vedno z vso vnemo in gorečnostjo vodi naprej. Kazimira, rojena Primorka, se je na Koroško preselila leta 1958, ko je v Ljubljani spoznala moža Miloša, ki je sicer Ravenčan. Zbor je ustanovila na zelo zanimiv način. Po bolnišnici, kjer je delala kot rentgenski tehnik, je hodila s piščalko, pela in piskala je ter ob tem spraševala sodelavce, ali se bodo pridružili pevskemu zboru. Nekateri so se njenega predloga razveselili, drugi so jo naganjali. Na koncu pa pevski zbor vendarle nastal.

Njihov repertoar je sestavljen iz koroških ljudskih in umetnih pesmi ter nasploh takšnih, ki gredo v uho. Članice zbora zelo rade prepevajo in hodijo na vaje, še raje pa hodijo na nastope. Za njih je v največji meri pomembno druženje.

Kazimira je konec avgusta dopolnila 90 let. Pri 46-ih letih se je začela ukvarjati s tekom in teče še danes. Doma ima kar medalj za 61 maratonov, pretekla pa je tudi 127 polmaratonov. Ob jubileju želi preteči 21-kilometrski ljubljanski polmaraton, ki bo potekal 20. oktobra 2024 in na katerega je prijavljenih več kot 14.000 tekačev.

Vabljeni, da se udeležite koncerta v čast izjemne ženske, ki bo v petek, 27. septembra 2024, ob 17.00 uri v avli Druge osnovne šole Slovenj Gradec.

Mi ji ob tem častitljivem jubileju čestitamo in držimo pesti, da se njena želja, preteči ljubljanski maraton, tudi uresniči.

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Kdo ne pozna Kazimire Lužnik, neverjetne Slovenjgradčanke, ki pri svojih 90 letih še vedno teče, je aktivna na več področjih in skrbi za svojega moža.