Search
Close this search box.

Koča pod Kremžarjevim vrhom bogatejša za dvonadstropne postelje, ki so jih izdelali slovenjgraški dijaki

Dijaki Srednje šole Slovenj Gradec in Muta so izdelali postelje za Kočo pod Kremžarjevem vrhu ter okvirje za slike za Dom za varstvo starejših Velenje.

V nedavnem projektu so se združili dijaki drugega in tretjega letnika programa mizar, podjetje Centernorma predelava lesa d.o.o., Planinsko društvo Slovenj Gradec in oskrbnik koče, gospod Milan Šuler, da bi izboljšali planinsko kočo.

Načrte za izdelavo so pripravili Boštjan Temniker, ki je dijake drugega letnika usmerjal pri delu s 5-osnim CNC strojem. Dijaki tretjega letnika, pod mentorstvom Milana Strmčnika, Štefana Pirnata in Borisa Pajerja, so v strojni delavnici in sodobni lakirnici pripravili stranice, vzglavne in vnožne kočnice. Vse sestavne dele so oplemenitili z lesom jesen in jih površinsko obdelali z lakom.

Pod budnim očesom mentorja Marka Sovinca in s pomočjo gospoda Milana so dijaki Tadej Šantl, Žiga Verdnik, Alen Lenart in Žan Božič izvedli montažo na koči. Po uspešno opravljenem delu je za malico poskrbelo Planinsko društvo Slovenj Gradec, za kar se jim iskreno zahvaljujejo.

Ta projekt ni le izboljšal udobnosti koče, temveč je tudi okrepil sodelovanje med dijaki, podjetjem in planinskim društvom, kar je dober obet za prihodnje skupne projekte.

Medtem, ko so dijaki drugega letnika programa mizar so pod mentorstvom Marka Sovinca in Boštjana Temnikerja izdelali 200 okvirjev za slike, ki krasijo Dom za varstvo odraslih Velenje.

Projekt je potekal v sodelovanju s podjetjem Centernorma predelava lesa d.o.o., ki je velikodušno doniralo ves potreben les. Dijaki so pod strokovnim vodstvom svojih mentorjev najprej načrtovali, nato pa s pridom uporabili svoje znanje in spretnosti pri obdelavi lesa in izdelavi okvirjev.

Vir: Srednja šola Slovenj Gradec in Muta

Fotogalerija

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments
Dijaki Srednje šole Slovenj Gradec in Muta so izdelali postelje za Kočo pod Kremžarjevem vrhu ter okvirje za slike za Dom za varstvo starejših Velenje.