Search
Close this search box.

Kmalu prihajajo Vuzeniški dnevi 2024, preverite program pestrega dogajanja

V mesecu avgustu praznuje Občina Vuzenica. Vuzeniški dnevi pa že tradicionalno prinašajo veliko dogajanja in letošnjih res ne gre zamuditi.

Vuzeniški dnevi bodo tudi letos prinesli veliko pestrega in zanimivega dogajanja za vse generacije. Njihov dolgoletni slogan je namreč še vedno “Za vsakogar – tudi za vas.” Tokrat se bodo odvili jubilejni, že trideseti.

Letos bodo potekali od 9. avgusta in vse do 18. avgusta 2024.

PETEK, 9. avgust 2024

Že tradicionalno bo otvoritev potekala v petek, 9. avgusta 2024, ob 17. uri, v prelepem atriju župnišča. Tokrat jo bo pospremila slovesna akademija ob 100. obletnici Vaške godbe Vuzenica in filatelistično razstavo. Na ta dan bo ob 20. uri v velikem prireditvenem šotoru potekal tudi koncert ob 100. obletnici Vaške godbe Vuzenica z imenitnim gostom – legendarnim Otom Pestnerjem. Temu bo sledila zabava s skupino Rock Partyzani.

SOBOTA, 10. avgust 2024

Ob 9. uri se boste lahko podali na tradicionalni pohod od koče Planinc na najvišji vrh Občine Vuzenica. Igrišče za petanko pod viaduktom pa bo ob 9. uri gostilo memorial Anita Kosta – turnir trojk v petanki. V osrednjem šotoru bo ob 10. uri na sporedu program ob 20. obletnici Zveze društev “Invalid”. Ob 11. uri se bo zgodil spust po reki Dravi do Vuhreda. Na spust se je potrebno prijaviti in sicer na tel. 041 604 300 ali na e-naslov: info@puresport.si. Ob 11. uri bo na ogled razstava zbirke Tomos motorjev in drugih zbirk, ob 16. uri bo tradicionalno potekal Veteranski nogometni turnir malega nogometa na umetni travi – Rogijev memorial. Ob 20. uri pa bosta za zabavo v velikem prireditvenem šotoru poskrbela Ines Erbus in vsem dobro poznan DJ Ukac.

Foto: Tibor Golob

NEDELJA, 11. avgust 2024

Ribiška družina Radlje ob Dravi prireja ob 7. uri lov rib s plovcem in to za pokal Občine Vuzenica. Ob 12. uri bo na Sv. Primožu na Pohorju potekal Dan domoljubja in ura zgodovine, ob 17. uri pa v prireditvenem šotoru velika otroška tombola.

PONEDELJEK, 12. avgust 2024

Vas tamkajšnje Planinsko društvo ob 16. uri vabi na pohod po gozdni učni poti na Vuzeniški vrh, najmlajši pa bodo iskali tudi skriti zaklad.

TOREK, 13. avgust 2024

Ob 11. uri bo potekalo srečanje upokojencev, ob 17. uri pa boste priča predstavitvi nove pesniške zbirke Srečka Lampreta ml. z naslovom “Stihi duše in srca.”

SREDA, 14. avgust 2024

Bo ob 17. uri v Kulturno upravnem centru Vuzenica potekala Slavnostna seja Občinskega sveta Občine Vuzenica, ob 20. uri pa se boste v velikem prireditvenem šotoru zabavali z odličnimi Mambo Kingsi.

ČETRTEK, 15. avgust 2024

Ob 10. uri vabljeni na praznovanje Marijinega vnebovzetja, ki bo potekalo pri cerkvi Sv. Marije na Kamnu. Ob 16. uri pa bodo na svoj račun prišle številne družine, saj se bo odvijal dogodek z naslovom Dan za družine.

PETEK, 16. avgust 2024

Ob 16. uri bo potekalo veselo družinsko kolesarjenje do ribnika Reš, ob 17. uri bo potekal šahovski turnir. Ta se bo odvijal v Domu krajanov na Sv. Primožu. Ob koncu dneva, ob 19. uri pa boste lahko skupaj s skupino Smaragdne oči in duom Karmen Sreš, zaplesali na terasi Huta bara.

SOBOTA, 17. avgust 2024

Ob 8. uri zjutraj se bo pričel tradicionalni Rokov sejem, ki ga bo otvoril ansambel Diaton. V okviru sejma boste priča tudi predstavitvi zdravstveni in duhovni literaturi, pa tudi predstavitvi in promociji šaha ter gobarski razstavi. Ob 9. uri lepo vabljeni na turnir tenisa, ob 10. uri bo sledil Skok na Kaštivnik s kolesom, ob 16. uri bo potekal članski nogometni turnir malega nogometa na umetni travi, ob 17. uri se bo odvijalo Srečanje harmonikarjev, ob 21. uri pa bo v velikem šotoru potekala zabava s skupino Čuki.

Foto: Facebook Čuki

NEDELJA, 18. avgusta 2024

Od 8. ure dalje bo potekal Rokov sejem, predstavitev zdravstvene in duhovne literature – Spoznajte številke svojega zdravja, gobarska razstava in predstavitev ter promocija šaha. Ob 10. uri se dobimo na Kamenski Slomškovi nedelji pri cerkvi Sv. Device Marije na Kamnu, ob 15. uri boste priča prikazu kmečkega običaja, ob 16. uri kulinarični tržnici “Mola ižina”. Temu bo sledil zaključek Vuzeniških dni s triom Rudija Breznika.

Podrobnejši PROGRAM VUZENIŠKIH DNEVOV najdete TUKAJ, o vsem dogajanju pa boste obveščeni tudi TUKAJ.

Veselo bo, zato praznujte skupaj z Občino Vuzenica tudi vi! Vse prireditve so brez vstopnin. Vabljeni.

V mesecu avgustu praznuje Občina Vuzenica. Vuzeniški dnevi pa že tradicionalno prinašajo veliko dogajanja in letošnjih res ne gre zamuditi.