Search
Close this search box.

Karavana okusov končno prihaja tudi na Ravne

Na Ravnah na Koroškem nas bo Karavana okusov premierno razvajala 23. in 24. avgusta 2024.
Fotografija je simbolična

Prvi slovenski food truck festival, Karavana okusov, se bo prvič mudila tudi na Ravnah na Koroškem.  S pisanimi tovornjački in prikolicami, polnimi dobrot, se bodo parkirali v neposredni bližini prizorišča letošnjih Ravenskih dnevov, zategnili ročno zavoro, prižgali peči, odprli lopute in pred vašimi očmi pripravili vrhunski street food festival.

Kdo vse bo tokrat dražil brbončice? Vajeni smo že, da je ponudba odličnih in raznolikih jedi res velika in tudi na Ravnah ne bo nič drugače.

Beer Bulli je prvi v vrsti tovornjačkov Karavane okusov, najstarejše vozilo v floti, ki ne manjka nikoli. Nekdo mora gasiti žejo po hladnem pivu. PizzaLab bo na Ravnah branil domače barve, po neštetih kilometrih, ki so jih prevozili po celi Sloveniji, se bodo parkirali s svojo pizza prikolico praktično na domačem dvorišču. American burger bo iz svoje rdeče prikolice vabil s tipičnimi, ameriških burgerji in krompirčkom. Pazite, da vam omakca ne bo stekla čez prste, predobra je da bi šla v nič. Vafl prikolica ima neskončno dolg meni vafljev in ameriških puhastih palačink. Sladkosnedi, res boste prišli na svoj račun. Superpšanc je novost letošnje sezone – piščanec pečen pod pritiskom, brez drobtin in jajc, pripravljen v posebni moki. Na Koroškem se bodo predstavili prvič.

KARAVANA OKUSOV SE BO NA RAVNAH NA KOROŠKEM MUDILA 23. IN 24. AVGUSTA 2024.

Gud Street Fud je stalni hit med ljubitelji vrhunskih burgerjev, ki so pripravljeni na pravem oglju. Da o njihovem fingerfoodu sploh ne pišemo. Wine trailer, vinoteka na kolesih, je vedno in na vsaki Karavani okusov polna veselja iz grozdja. Na zdravje že kar vnaprej, ker potrebno bo preizkusiti vseh 9 pip. Boš Bom ima sicer novo prikolico, a še vedno so specializirani za pravo mehiško hrano, od tacosov do tortilj. Prikolica, v kateri nastaja prava poezija sendvičev, pa je seveda Skunk Urban Kitchen. Preverite, pravijo, da boljših sendvičev še niste jedli. V bistvu je oznaka sendvič mnogo premalo. Mango tree bodo tudi na Ravnah razvajali s svojimi tajskimi jedmi, saj so specializirani za izvirno tajsko hrano. Odličen pad thai vedno mesto v trebuščku najde.

Seznam tovornjačkov in prikolic, ki bodo sodelovali na Karavani okusov na Ravnah na Koroškem še ni čisto dokončen, a eno je gotovo – dišalo bo dlje kot do glavnega odra Ravenskih dnevov.

Vse menije sodelujočih karavanarjev si boste lahko še pravi čas ogledali na Instagram profilu Karavane okusov, že zdaj pa si v koledarju označite tako petek, 23., kot soboto, 24. avgust, saj vas tisti vikend na Ravnah čaka pravo kulinarično razvajanje.  

Pridite lačni, ker hujšali bomo jutri!

Vir: Karavana okusov

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments
Na Ravnah na Koroškem nas bo Karavana okusov premierno razvajala 23. in 24. avgusta 2024.