Search
Close this search box.

Kako poteka načrtovanje in montaža drsne zasteklitve?

Drsna zasteklitev izboljša arhitekturo vsakega doma, poleg tega pa ponuja tudi številne druge prednosti. Preverite, kako poteka celoten proces od načrtovanja do njene montaže.

Drsna zasteklitev je inovativna tehnologija, ki jo sestavljajo posamezne steklene lamele. Te so med seboj povezane z vodoodpornimi in zračno neprepustnimi silikonskimi tesnili in drsijo po tirnicah ter se na ta način odpirajo oziroma zapirajo v različne smeri.

Drsna zasteklitev je estetsko izjemno privlačna, zato se odlično poda k sodobno zasnovanim in tradicionalnim arhitekturam. Z njo pa ne le polepšate svojega doma, ampak tudi izboljšate energetsko učinkovitost, povečate bivalno površino, poskrbite za več naravne svetlobe in na splošno izboljšate kakovost bivanja v vašem domu.

S tem inovativnim sistemom zastekljevanja lahko zasteklite tako balkone kot tudi terase. Ne glede na to, ali gre za drsno zasteklitev balkona ali terase pa je v obeh primerih celoten proces od načrtovanja do montaže drsnih vrat popolnoma enak.

1. Povpraševanje

Če ste se odločili za drsno zasteklitev terase ali balkona, potem je vaša prva naloga, da izbranemu ponudniku pošljete povpraševanje. To lahko storite preko elektronske pošte, temu namenjenih spletnih obrazcev ali pa enostavno opravite kar telefonski klic.

V tej fazi morate že vedeti, kaj natančno si želite, saj boste morali ob oddaji povpraševanje posredovati nekatere ključne podatke:

  • namen: ali gre za drsno zasteklitev balkona ali drsno zasteklitev terase;
  • dimenzije prostora, kjer bo drsna zasteklitev terase ali balkona nameščena;
  • tip drsne zasteklitve terase: poznamo večtirni, drsni ali termopan drsni sistem;
  • način izvedbe drsne zasteklitve balkona: od tal do vrha, od parapeta do vrha ali gre za sistem, ki se pogrezne v tla, steno ali strop;
  • želena vrsta stekla,
  • posebne zahteve glede barve in materiala okvirjev.

2. Informativna ponudba

Na podlagi vašega povpraševanja si bo izbrani ponudnik ustvaril dovolj jasno sliko, da vam pripravi informativno ponudbo. V ponudbi boste bili seznanjeni z okvirnimi rešitvami, ki ustrezajo vašemu povpraševanju, vključno z možnostmi različnih tipov drsne zasteklitve in različnimi vrstami stekla.

Izbrani ponudnik vas bo seznanil z okvirnimi cenami za posamezno rešitev, s časovnim okvirom celotnega projekta, možnostih dodatnih storitev in seveda z garancijskimi pogoji.

S pomočjo informativne ponudbe boste dobili grobo sliko o tem, kakšne stroške lahko pričakujete. Prav tako pa predstavlja osnovo za nadaljnje pogovore in morebitna prilagajanja glede na vaše želje in potrebe.

3. Fizične izmere na terenu

    Po vaši dokončni potrditvi informativne ponudbe sledijo natančne izmere na samem terenu. V tem primeru vas obišče eden od mojstrov, ki zbere natančne podatke o prostoru, kjer bo drsna zasteklitev balkona ali terase nameščena.

    Mojster izmeri odprtino, ki je namenjena drsni zasteklitvi, zabeleži morebitne posebnosti ali neravnine na tleh in v steni, ki bi lahko vplivale na samo izvedbo in montažo. Prav tako pa oceni dostopnost prostora za montažo in morebitne ovire, ki bi se pri tem lahko pojavile.

    Fizične izmere na terenu zagotavljajo, da bo dokončna drsna zasteklitev popolnoma prilagojena prostoru, hkrati pa se zmanjša možnost napak in zapletov pri montaži.

    4. Končna ponudba

      Fizičnim izmeram sledi dokončna ponudba, ki vsebuje vse prilagoditve in podrobnosti o celotnem projektu. V končni ponudbi imate natančno opredeljeno:

      • vrsto zasteklitve, vključno z dimenzijami, izbranimi materiali in barvnimi kombinacijami;
      • natančno ceno, vključno z vsemi morebitnimi dodatnimi stroški, kot transport, montaža in prilagoditve;
      • časovni okvir za izdelavo in montažo, ki običajno traja približno 3 mesece;
      • pogoje plačila in garancijske pogoje.

      Če se strinjate s končno ponudbo, potem jo morate le še potrditi.

      5. Osnovna montaža

        Ko je vaše naročilo potrjeno, izbrani ponudnik začne z izdelavo drsne zasteklitve v skladišču, kjer se na stekla montirajo profili in vsa tesnila. Celotna izvedba je prilagojena izmerjenim dimenzijam, prav tako pa se v tej fazi preveri ali vsi elementi ustrezajo vsem zahtevanim standardom kakovosti.

        6. Montaža na terenu

          Ko so vsi elementi drsne zasteklitve pripravljeni, sledi montaža na terenu. Prvi korak je priprava prostora in morebitna odstranitev obstoječe zasteklitve ter čiščenje površin. Temu sledi namestitev okvirjev in vgradnja vseh stekel.

          Montaža drsne zasteklitve poteka na dva načina:

          • potopna montaža, pri kateri so spodnji alu profili potopljeni v tlake,
          • klasična montaža, pri kateri so spodnji profili pritrjeni na tlake.

          Med samo montažo se poskrbi, da so tudi vsa tesnila ustrezno nameščena, kar zagotavlja zvočno in toplotno izolacijo. Po koncu montaže drsne zasteklitve se preveri tudi, ali drsni mehanizmi delujejo brezhibno.

          Za brezhibno delovanje drsne zasteklitve je ključnega pomena, da je natančno načrtovana in strokovno izvedena. Le tako boste lahko uživali v vseh njenih prednostih.

          Naroči se
          Obvestilo o
          guest

          0 Komentarji
          staro
          novo najbolj glasovano
          Inline Feedbacks
          View all comments

          Dogodki

          Drsna zasteklitev izboljša arhitekturo vsakega doma, poleg tega pa ponuja tudi številne druge prednosti. Preverite, kako poteka celoten proces od načrtovanja do njene montaže.