Search
Close this search box.

Kako nositi moške sandale in japonke

Komaj čakamo, da svoja stopala končno »razbremenimo« in jim damo prostor in udobje. Natikači so vsestranska obutev in če še niste našli svojega najljubšega modela, je zdaj pravi čas, da pokukate med model, ki ga ne boste sezuli. Zagotovite svojim stopalom udobje, ki si ga zaslužijo.

V prvi vrsti so nam pri izbiri moških natikačev, pa tudi pri nakupu ostalih odprtih čevljev zelo pomembni stil, udobje in zračnost. V toplejših mesecih, ki so pred nami, bodo moški usnjeni sandali obvezna oprema.

Predstavljajte si svoje proste bose noge med srkanjem hladne pijače ob bazenu, sproščanju na plaži ali preprosto sprehodu po mestu. Imamo vodič s smernicami, kako to poletje nositi moške natikače.

Veselimo se poletja in tudi toplih sončnih dni, ko smo popolnoma prevzeti od načrtovanja letnega dopusta. Vreme je vse toplejše in sonca je vse več in ne moremo skriti, da se veselimo daljših dni. Ko se bliža poletje, začnemo spreminjati svojo garderobo in vse prilagoditi bolj udobnemu videzu, ki nam bo omogočal lažje funkcioniranje v vročih poletnih dneh.

Klasičen poletni videz za moške je skoraj vedno povezan z ležernim morskim slogom. Črne ali temno modre bermuda hlače s črtasto polo majico, temno modro in belo ali rdeče in belo ter skrbno izbran par moških copat. Moški poletni videz po želji: klasičen, eleganten, sproščen in udoben.

Moške loaferje nosimo k vsem modelom bermuda hlač, od klasičnih v enostavnih barvah, kot so temno modra, bež ali črna, do živih poletnih barv. In medtem ko imajo nekateri raje polo majice, drugi nosijo klasične navadne majice. Dodajte par sončnih očal, lep pas in vaš izgled bo popolna.

Nogavice – da ali ne? 

To je eno izmed perečih vprašanj, ko govorimo o tem, kako nosimo natikače in/ali sandale. In vemo, da obstajajo velike bitke mnenj o tem. Všeč ali ne, strinjali se boste z nami, da ta trend zelo pogosto vidite kot del uličnega stila.

Nanj ne gledamo več kot na srhljiv “očkov” stil iz preteklosti, saj je nošenje nogavic postalo del življenjskega sloga posameznikov, ki želijo izstopati.

Torej, če tudi sami razmišljate v tej smeri, kombinirajte svoj najljubši črni ali rjavi par sandalov in/ali japonk z belimi nogavicami, ki si jih napnete čez meča, in doživite takojšnjo nadgradnjo svoje obleke (teniški rezultat je dandanes še vedno zelo priljubljen). Še vedno ne veste, kako nositi sandale z nogavicami? Pomislite, kako bi obuli športne copate in jih preprosto zamenjajte s sandali. Izstopite iz cone udobja in si privoščite nekaj novega.

Mestni šarmer

Tako kot so moški loaferji zadnjih 5 let ključni del moškega vsakdana, lahko pričakujemo tudi vrnitev sandalov v vsakodnevno modo. Nanje ne gledamo več izključno kot na poletni kos, saj sandale lahko nosimo na vsakodnevni poti v službo ali večernem sprehodu po mestnem soncu. Zaradi njihove ležerne narave so lahka izbira, ko želite svojim nogam privoščiti oddih od loaferjev ali superg. V dnevno opravo jih kombinirajte s skinny ali sproščenimi kavbojkami, odlično pa je, da jih na vrhuncu poletja lahko nosite s kratkimi hlačami ali krajšo različico chinos hlač.

Najboljše za poletne počitnice

Eden najlažjih načinov za nošenje sandalov je na dopustu. Ne glede na to, ali gre za bivanje v domači državi, potovanje v tujino ali preprosto kratek sprehod do vrta, so natikači prava zmaga, ko temperature dosežejo svoj maksimum. V tem primeru seveda priporočamo, da pozabite na nogavice in svojim stopalom dovolite popolno svobodo. Ne samo, da boste izboljšali svojo opravo, temveč boste poskrbeli tudi za prepotrebno zračnost in udobje v poletni vročini. Tudi tu pridejo v ospredje sandali iz sandalovega usnja, ki se odlično kombinirajo s kratkimi hlačami ali chinos hlačami. Kombinirajte to s pisano srajco s cvetličnim vzorcem za ultra poletni videz.

In za konec še en zelo pomemben nasvet. Pri izbiri sandalov bodite pozorni na to, kako se vam prilegajo. Namreč, zaradi svoje narave (so veliko bolj odprti kot mokasini ali čevlji) se morajo nekoliko tesneje prilegati vrhu stopala, da bo vaša noga med hojo ostala znotraj sandala. Preverite ponudbo blagovne znamke Birkenstock, ki vas s svojo ponudbo modelov in barv ne bo pustila ravnodušne, vaša stopala pa vam bodo zelo hvaležna. In potem vam ne preostane nič drugega kot štetje dni do toplejšega vremena.

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Maja
Maja
1 mesec nazaj

To niso nobene “japanke”, ta izraz ste kar uvozili is srbščine. To so natikači oz flip-flopke!

Dogodki

Komaj čakamo, da svoja stopala končno »razbremenimo« in jim damo prostor in udobje. Natikači so vsestranska obutev in če še niste našli svojega najljubšega modela, je zdaj pravi čas, da pokukate med model, ki ga ne boste sezuli. Zagotovite svojim stopalom udobje, ki si ga zaslužijo.