Search
Close this search box.

Jesenske serenade: Glasbena poslastica z zasedbo Fivabrass in poezijo Daneta Zajca

V Dvorcu Bukovje sta potekala že dva izmed štirih koncertov letošnjih Jesenskih serenad. Ljubitelji glasbe so uživali v prijetnem večeru.

V četrtek, 12. septembra, je v Dvorcu Bukovje potekal drugi koncert letošnjega cikla Jesenske serenade z naslovom Odmev trobil. Na odru je nastopila zasedba Fivabrass, ki so jo sestavljali vrhunski glasbeniki: Amadej Štrajhar (trobenta), Lovro Tavčar (trobenta), David Tretjak (rog), Blaž Kozjek (pozavna), Gašper Poprijan (tuba), pridružil pa se jim je še Jure Gradišnik na trobenti.

Večer je bil pravi glasbeni užitek, saj so trobilski virtuozi pripravili izjemno izvedbo, ki je navdušila občinstvo. Program je dodatno obogatil igralec Tadej Pišek, ki je z interpretacijo izbranih pesmi Daneta Zajca ustvaril posebno povezavo med glasbo in poezijo, kar je koncertu dodalo še globlji umetniški pridih.

V sklopu Jesenskih serenad se bo tretji koncert odvil 19. septembra ob 19.00, ko bo na harmoniki nastopila Teja Udovič Kovačič, literarno noto pa bo prispeval Dejan Pevčević.

Vabljeni vsi ljubitelji glasbe in poezije!

Besedilo: JSKD Dravograd

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

V Dvorcu Bukovje sta potekala že dva izmed štirih koncertov letošnjih Jesenskih serenad. Ljubitelji glasbe so uživali v prijetnem večeru.