Search
Close this search box.

Ime tedna na Valu 202 je postal Tine Urnaut

Kapetan slovenske moške odbojkarske reprezentance je pometel s košarkašem Luko Dončićem in režiserjem Martinom Turkom. Več pa v nadaljevanju prispevka.

Ime tedna je na Valu 202 včeraj, v ponedeljek, 24. junija 2024, postal Korošec Tine Urnaut, kapetan slovenske moške odbojkarske reprezentance, ki bo prvič v zgodovini nastopila na olimpijskih igrah. Uradno so si vozovnico za Pariz priigrali na turnirju Lige narodov v Ljubljani, kjer so pokazali izjemno igro in se povzpeli najvišje na svetovni lestvici do zdaj.

Na omenjenem mediju vsak ponedeljek izbirajo Ime tedna, nekoga, ki je v minulem tednu naredil korak dlje, stopil iz povprečja, dosegel več. Ob Urnautu sta se za laskavi naziv potegovali dve veliki imeni in sicer Luka Dončić, košarkar, ki je v izjemni sezoni lige NBA svoje moštvo Dallas najprej popeljal v finale Zahoda, nato pa prvič zaigral tudi v velikem finalu najmočnejše košarkarske lige na svetu. Sezono je končal kot najboljši strelec lige in najmlajši igralec, ki je bil petkrat v najboljši peterki Lige NBA ter Martin Turk, režiser, ki je na filmskem festivalu Bloomsday osvojil nagrado za najboljši celovečerec. Film Kino Volta gledalca popelje na začetek 20. stoletja v Trst, kjer se štirje podjetniki pod vodstvom tedaj še neznanega dublinskega učitelja Jamesa Joycea odločijo odpreti prvi kino – Cinema Volta.

Tine Urnaut je ob tem povedal, da je izpolnjen cilj otroških sanj. “Stremimo naslednjim ciljem in vse bomo naredili, da bomo čim boljše odigrali tudi na olimpijskih igrah.Na vprašanje kako realna je medalja, odgovarja: “Mislim, da je devet reprezentanc, ki lahko dosežejo medaljo in prvenstvo. Tisti, ki bo v danem trenutku v boljši formi, ki bo boljše odigral kvalitetno odbojko, bo na koncu, posegel po medaljah. Mi bomo do takrat naredili vse, da se najboljše pripravimo in izpolnimo še ta cilj.Kako ste doživeli izjemno vzdušje v Stožicah? “Težko to opišem z besedami. Bilo je fenomenalno. Želel bi si, da bi takšno vzdušje vsaj enkrat v življenju doživel vsak športnik. Pred tako publiko in s tako podporo je dosti lažje odigrati. Da smo ostali nepremagani gre velika zasluga vsem, ki so nas podpirali.Ste z igralci prijatelji tudi zasebno? “Ta ekipa je izjemno povezana. Skupaj igramo najmanj 15 let. Nastala so trdna prijateljstva in upam, da se bo to nadaljevalo do konca življenja. Pogovarjamo se o vseh mogočih stvareh. Večji del našega življenja pa se vselej vrne in konča pri odbojki.Kako blizu vam je Japonska, kjer igrate? “Ko sem prvič prišel tja se mi je zdelo, da sem prišel na drugi planet. Vse drugače deluje, kultura je povsem drugačna … Kar se tiče dela in odbojke so mi blizu, ker so delavci, vlagajo veliko energije v napredek, v to, da so boljši … Je lepa izkušnja in za doživet.”

Celotnemu podkastu lahko prisluhnete TUKAJ.

Čestitke Tinetu za vse minule uspehe in verjamemo, da se bomo v prihodnje veselili še mnogih. Korošci smo ponosni!

Vir: Val202.rtvslo.si

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments
Kapetan slovenske moške odbojkarske reprezentance je pometel s košarkašem Luko Dončićem in režiserjem Martinom Turkom. Več pa v nadaljevanju prispevka.