Search
Close this search box.

Humanitarna akcija zbiranja sredstev za pomoč družini Preglav

Odprt je transakcijski račun za pomoč družini, ki ji je petkov požar povsem uničil gospodarsko poslopje, zaradi česar so ostali brez premoženja, ki jim omogoča vir preživljanja.

“Glavna naloga RDEČEGA KRIŽA je pomoč ljudem, ki so se znašli v stiski.
Tokrat vas prosimo za pomoč družini, ki je ob požaru ostala brez gospodarskega poslopja,”
so uvodoma zapisali na spletni strani Občine Muta.

Kot smo že poročali, je v petek, 10. 07. 2020, v dopoldanskem času zagorelo na gospodarskem poslopju kmetije Primož oziroma družine Preglav na Sv. Jerneju nad Muto. Lastniki so iz hleva pred ognjem uspeli pravočasno rešiti vso živino in večji del kmetijskih strojev. Ogenj je gospodarsko poslopje v celoti uničil, o čemer si lahko več preberete TUKAJ.

Pet članska družina je ostala brez premoženja, ki jim omogoča vir preživljanja. Zato Občina Muta skupaj z Rdečim križem Slovenije, Območno združenje Radlje ob Dravi organizira humanitarno akcijo zbiranja sredstev za pomoč družini Preglav.

V ta namen je odprt transakcijski račun št. SI56 0247 0001 5762 721 s sklicem 00 10-07 in pripisom namena “POŽAR”.

“Veseli bomo vsakega zneska, ki ga boste nakazali na omenjeni TRR. Iskrena hvala za darovana finančna sredstva,” so sklenili obvestilo za javnost na spletni strani občine. Pri čemer naj še enkrat omenimo, da so po besedah tamkajšnjega župana nemudoma družini na pomoč priskočili tako lokalna skupnost kot občina in domačini. Več o tem, kaj je takoj po požaru povedal župan Mirko Vošner, si lahko preberete TUKAJ.

Dogodki

Odprt je transakcijski račun za pomoč družini, ki ji je petkov požar povsem uničil gospodarsko poslopje, zaradi česar so ostali brez premoženja, ki jim omogoča vir preživljanja.