Search
Close this search box.

Hip Hop večer v mestnem jedru Slovenj Gradca: Mrigo in Ghet v živo

Dogodek Gremo v mesto se danes zvečer nadaljuje z hip hop glasbo. V goste prihajata ambasadorja street kulture Mrigo in Ghet.

Danes, 17. avgusta 2024, ob 20.00, bo mestno jedro Slovenj Gradca oživelo v ritmu hip hopa! V okviru dogodka Gremo v mestu se obeta nepozaben večer, kjer bosta na odru nastopila domača hip hop mojstra Mrigo in Ghet. Obiskovalci bodo imeli priložnost slišati vrhunske skladbe z njunih albumov, ki so zaznamovali slovensko rap sceno.

Domača ambasadorja street kulture Mrigo in Ghet sta nase opozorila že leta 2011, ko je izšel eden najboljših slovenskih hip hop albumov MRIGZ ‘N’ GHET HITZ.
V letih, ki so sledila se je zgodil Ghetov Z Bloka Snajper, z mariborcema Emkej in Mito so lansirali Velebor in neusmiljeno koncertirala po Sloveniji in tudi preko meja (Zagreb, Rovinj, Beograd). Leta 2019 pa sta naredila VSE. S predstavitvijo plate VSE, sta razprodala ljubljansko Galo Halo, s 5 singli (Fonkdat f. Drill, Nebit, Naprvemestu, Pregloboko, Chas f. Anu) pa se izstrelila v slovensko glasbeno stratosfero in se zasluženo uvrstila med izbor najboljših albumov leta po izboru portala 24ur.

Leta 2020 sta izdala album ‘ŠE’, ki prinaša dvojno dozo bengerjev, ki so jih ob dvojcu podpisali še lokalni sceni dobro znani hip hop baroni in baronice Masayah, Emkej, Mito, Luks (Forever) in Polona.

Konec leta 2021 sta s singlom DOMA-CHI napovedala album ENKRAT, s katerim bosta izpopolnila trilogijo, v letu 24 bomo torej dobili VSE ŠE ENKRAT, epic!
Da čakanje ne bo predolgo in pretežko, sta marca letos ponovno zatresla domača hip hop tla z videom Tisto. Tisto je klasični benger in drugi video single iz prihajajočega albuma ENKRAT, na katerem gostuje legenda balkanskega repa Stole aka Stoka.

Leta 2022 sta svoj prvenec MRIGZ ‘N’ GHET HITZ izdala tudi na vinylu.

S svojim trdim in neizprosnim slogom sta kriva za peklenske rap nastope po vsej Sloveniji, odre pa sta delila tudi s hip-hop legendami, kot so: ONYX, M.O.P., GZA (Wu Tang Clan) in DAS EFX.

Blaž Iaria je raper in tekstopisec, ki prihaja iz Tolmina. Prvič se je javnosti predstavil že leta 2007 z albumom Le jst. 2010 luč sveta ugleda njegov drugi album, Še en dan ku usi. Od takrat dalje je z singli in videospoti stalno prisoten na slo rap sceni.

Dnevna soba studio bo tokrat predstavila že 14. epizodo Boom Living Room, zato vabljeni, da se udeležite večera v ritmu hip hopa.

Vir: Spotur

Dogodki

Dogodek Gremo v mesto se danes zvečer nadaljuje z hip hop glasbo. V goste prihajata ambasadorja street kulture Mrigo in Ghet.