Search
Close this search box.

Grajski piknik v Šmiklavžu bodo popestrili z gledališko igro Poroka čistilke Marije, ansamblom Fenomeni ter bogatim srečelovom

Vaška skupnost Šmiklavž praznuje 6. julija 2024 z zanimivo igro, fantastičnim ansamblom in bogatim srečelovom, katerega glavna nagrada je kolo.

Vaška skupnost Šmiklavž v sodelovanju s Kulturnim društvom Šmiklavž prireja prireditev Grajski piknik v okviru vaškega praznika Šmiklavž.

Tradicionalna prireditev Grajski piknik bo v soboto, 6. julija 2024, s pričetkom ob 15.00 uri, pred OŠ Šmiklavž. Gledališko igro pa si bodo obiskovalci ogledali v večnamenski dvorani Šmiklavž.

V goste prihaja Gledališka skupina kulturnega društva Kotlje z otožno komedijo Toneta Partljiča: Poroka čistilke Marije. Gledališka igra z Eriko Breznik v glavni vlogi, polna komičnih zapletov in hudomušna je doživela velik uspeh na vseh predstavah in tudi tokrat obljubljajo, da smeha ne bo manjkalo.

Partljič, avtor otožne komedije, je dogajanje postavil v dom za starostnike. Čistilka Marija je tam zaposlena preko javnih del in s svojo plačo težko shaja. Varovanec Ibro nagovori varovanca Frangeža, da se ji približa, a s tem povzroči pravo zmedo in nadaljnji tok dogodkov. Hkrati pa avtor izpostavi bridko resnico o osamljenosti in težavah na stara leta. Ob igri se boste lahko nasmejali in morda tudi zamislili nad tem, kar boste videli. 

Kot je že v navadi, na prireditvi podelijo tudi priznanje vaške skupnosti Šmiklavž. Tokrat bodo priznanje podelili ključarju cerkve sv. Miklavža Ivanu Hriberniku s kmetije Lakovnik, in sicer za vsestranski prispevek k razvoju in napredku kraja, predvsem na kulturnem in pastoralnem področju.

Za glasbeno vzdušje bodo poskrbeli člani ansambla Fenomeni. Poskrbeli so tudi za bogat srečelov, katerega glavna nagrada je kolo Pony. Pozabili pa tudi niso na najmlajše, saj se bodo lahko zabavali na napihljivih igralih in sladkali z sladkorno peno.

Da pa ne boste lačni in žejni, so poskrbeli za hladno pijačo in dobro jedačo.

Če se želite dodobra nasmejati, popoldan preživeti v naravi in se naplesati, potem je obisk praznika VS Šmiklavž prava odločitev. Vabljeni vsi, od blizu in daleč, stari in mladi.

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Vaška skupnost Šmiklavž praznuje 6. julija 2024 z zanimivo igro, fantastičnim ansamblom in bogatim srečelovom, katerega glavna nagrada je kolo.