Search
Close this search box.

FOTO: V Završah kuhali “Mislinjski pisker”. Sledi blagoslov motorjev z Martinom Golobom in velika veselica

Danes, 22. junija 2024, v Završah v Občini Mislinja praznujejo vaški praznik.

V Završah nad Mislinjo danes praznujejo vaški praznik s pestrim dogajanjem. Pričetek praznika so otvorili z tekmovanjem v kuhanju “Mislinjskega piskra”, nato sledi še blagoslov motorjev in velika vaška veselica.

Kot so navedli organizatorji so letos v času praznovanja občinskega praznika organizirali tekmovanje v kuhanju Mislinjskega piskra, na katerega so povabili vsa društva v občini.

Tekmovanja se je tako udeležilo 10 skupin in sicer: PGD Mislinja, DanKuchen Dravograd, MK Modras, Društvo tabornikov Rod Mrzli studenec, Društvo šoferjev in avtomehanikov Mislinja, Kmetija Skarlovnik, TD Mislinja, Upokojenci Mislinja, DEX (Danilo, Damjan, Peter, Dejan) ter skupina PIPI (Boli me za stres).

Po mnenju strokovne komisije bo najboljši “Mislinjski pisker” prejel nagrado: Vikend najem apartmaja na Kopah za 5 oseb v vrednosti 800€.

Najboljši med današnjimi kuharji so po mnenju strokovne komisije, skupina PIPI. Čestitke.

Jed so razdelili tudi med številne obiskovalce, ki so prišli svoje favorite vzpodbujati in poskusiti odlično jed, ki je sestavljena iz mesa, zelenjave, krompirja, začimb in skrivnosti vsake tekmovalne skupine.

Praznovanje vaškega praznika pa se po kuhanju nikakor ni končalo. Ob 17.30 se je pričel blagoslov motoristov in kolesarjev, ki ga je opravil duhovnik Martin Golob, po sveti maši pa sledi še velika vrtna veselica z ansambel WOW ter gostjo večera Tjašo Božič.

Še vedno imate čas, da se odlične zabave udeležite.

Fotogalerija

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments
Danes, 22. junija 2024, v Završah v Občini Mislinja praznujejo vaški praznik.