Search
Close this search box.

FOTO: V Šmartnem pripravili sprejem za 30 prvošolcev

V Osnovni šoli Šmartno so danes pripravili sprejem za 30 prvošolk in prvošolcev.

Danes se pričenja novo šolsko leto, v katerem bo v Mestni občini Slovenj Gradec prvič prestopilo šolski prag 186 prvošolcev, največ na Prvi osnovni šoli Slovenj Gradec, 69. Na Drugi osnovni šoli Slovenj Gradec bodo pozdravili 49 prvošolcev, na osnovni šoli Šmartno 30, v Podgorju 18, v Pamečah 14, na Selah 4 prvošolce, v Šmiklavžu in na Razborju pa imajo le po enega prvošolca.

Sprejem za vse učence prvega razreda je na OŠ Šmartno potekal danes ob 10.30 v avli šole. Dve učiteljici sta prisrčno pozdravili vse prvošolčke ter jim podarili rumene rutice in črke razreda. Starejši učenci in učenke so novim sošolcem zapeli pesmico, s čimer so ustvarili prijetno vzdušje ob njihovem prvem šolskem dnevu.

Ob sprejemu prvošolcev, ki ga je organiziralo vodstvo šole in na katerem so otroke nagovorili ravnatelj OŠ Šmartno, Robert Sterkuš in njihove razredničarke, je nadobudne prvošolčke pozdravil tudi župan Tilen Klugler in jim zaželel prijetnega počutja v novem okolju, veliko znanja in mnogo srečnih trenutkov med sošolci in prijatelji.

Učiteljica Neža je z prvošolkami in prvošolci pripravila koreografijo, učiteljice pa so jim v razredu pripravile zanimivo lutkovno predstavo v kateri so otroci neizmerno uživali.

Mestna občina Slovenj Gradec je vse učence prve triade obdarila z zvezki, prvošolcem pa bo razdelila tudi kresničke.

Danes se začenja nova pustolovščina polna znanja in odkritij. Vsem želimo čim bolj uspešen prvi šolski korak in vsa nadaljnja leta.

Fotogalerija

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

V Osnovni šoli Šmartno so danes pripravili sprejem za 30 prvošolk in prvošolcev.