Search
Close this search box.

FOTO: V Črni na Koroškem zadišalo na 24. Svetovnem festivalu praženega krompirja

V Črni na Koroškem je dišalo po praženem krompirju, saj je tam potekal 24. Svetovni festival praženega krompirja.

V Črni na Koroškem je v soboto, 7. septembra 2024, dišalo po praženem krompirju, saj je tam potekal 24. Svetovni festival praženega krompirja. Udeležilo se ga je več kot 50 ekip, vsaka pa je po svojem receptu in ob upoštevanju 10 zapovedi za pražilce pripravila jed iz 50 kilogramov krompirja.

To ni tekmovanje, ampak festival, pravijo organizatorji. Vsako leto ga praviloma v drugem kraju organizira Društvo za priznanje praženega krompirja kot samostojne jedi. Pri organizaciji tokratnega festivala sta sodelovala še Turistično društvo Črna na Koroškem in tamkajšnja občina.

Uradni del prireditve se je začel ob 12.30 z društvenimi fanfarami, pozdravom in himno praženemu krompirju. Do takrat je moral biti pražen krompir pripravljen, sodelujoče ekipe pa so ga lahko obiskovalcem začele deliti po koncu himne, to je nekje okoli 13. ure. Delili so ga v izključno ekološko sprejemljivih posodicah. Že od začetkov festivala namreč velja, da na dogodku ni plastike, je za STA povedal predsednik Društva za priznanje praženega krompirja kot samostojne jedi Stane Menard.

Za veselo vzdušje in glasbeno spremljavo je poskrbel S.O.S Kvintet, ki je s svojo energijo popestril festival, na katerem so obiskovalci uživali ob pristnih okusih praženega krompirja in družabnem programu.

Fotogalerija

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

V Črni na Koroškem je dišalo po praženem krompirju, saj je tam potekal 24. Svetovni festival praženega krompirja.