Search
Close this search box.

Foto: Ročni kolesarji z vožnjo po Štrekni obeležili jubilejno kolesarjenje

Včeraj, 22. junija, so se na vožnjo od Šaleške doline do Koroške in nazaj odpravili ročni kolesarji Zveze paraplegikov Slovenije.

Začeli so v Velenju in z vožnjo po Štrekni – po najnovejšem delu kolesarske poti, ki Šaleško dolino povezuje s Koroško – obeležili že 10. t. i. jubilejno klobasarjenje.

Dogodka v soorganizaciji Zveze paraplegikov Slovenije, Društva paraplegikov Jugozahodne Štajerske in Društva paraplegikov Koroške se je udeležilo več kot 45 kolesarjev, ki so prevozili dobrih 65 kilometrov.

V Velenju, kjer so začeli in končali svojo pot, jih je sprejel župan Mestne občine Velenje Peter Dermol, v Slovenj Gradcu, pred atrijem graščine Rotenturn, pa jim je dobrodošlico izrekel dr. Peter Pungartnik, podžupan Mestne občine Slovenj Gradec.

“Namen klobasarjenja je že od vsega začetka, da ob druženju skupaj poganjamo kolesa. Pred 11 leti je bil namen, da se skupaj kolesari, povezuje, sodeluje, da spoznavamo naravo. Sprva je bilo veliko ročnih kolesarjev, kasneje so se priključili tudi naši člani, ki so priklopljeni na električna pomagala. Na Zvezi paraplegikov Slovenije je že vrsto let aktivno ročno kolesarstvo. Kar nekaj parakolesarjev pa je iz te rekreacije nadgradilo svoje udejstvovanje in lahko smo ponosni tudi na dva naša člana, ki sta nas zastopala na paralimpijskih igrah: leta 2016 Primož Jeralič in leta 2021 Anej Doplihar,” je za Zvezo paraplegikov Slovenije dejal Gregor Gračner, referent za šport na omenjeni zvezi.

»S svojo vožnjo smo paraplegiki in tetraplegiki po novoodprti kolesarski progi povezali Šaleško dolino in Koroško,” je še povedal Gregor Gračner.

Foto: Zveza Paraplegikov Slovenije

Vir: Zveza paraplegikov Slovenije

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments
Včeraj, 22. junija, so se na vožnjo od Šaleške doline do Koroške in nazaj odpravili ročni kolesarji Zveze paraplegikov Slovenije.