Search
Close this search box.

FOTO: Podelitev priznanj najboljšim učencem in dijakom v Graščini Rotenturn

Minuli teden je župan Tilen Klugler sprejel najboljše učenke in učence v Občini Slovenj Gradec.

Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se, lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš, to je kot kruh, kot požirek vode,
moraš dati svoje bele oblake, svoje drzne ptice sanj, svoje plašne ptice nemoči.
. (Ivan Minatti)

V minulem tednu so v atriju Graščine Rotenturn podelili priznanja najboljšim učenkam, učencem ter dijakinj in dijakov Osnovnih šolo ter Srednjih šol in Gimnazije v Občini Slovenj Gradec. Prireditev je bila prežeta z verzi Ivana Minattija, katerih spominsko ploščo so ob koncu tudi slovesno odkrili. Dogodek so popestrile nežne melodije učenk Glasbene šole Slovenj Gradec.

Priznanja za odličnost, znana kot “Zlate petke”, je župan Mestne občine Slovenj Gradec, Tilen Klugler, podelil 78 učencem in dijakom, ki so v devetih oziroma štirih letih šolanja dosegli najboljši učni uspeh.

Čestital je tudi njihovim staršem, učiteljem ter ravnateljem šol, ki so prav tako doprinesli k odličnemu in izjemnemu uspehu na njihovi uspešni učni poti. Uspeh je namreč vedno rezultat trdega dela in vztrajnosti.

Župan Tilen Klugler je v svojem govoru s ponosom pozdravil vse prisotne: “Pozdravljeni v atriju Graščine Rotenturn, tu, kje je nekoč prav tako potekalo izobraževanje ozr. izobraževalni proces. Danes je za vse nas, predvsem pa za vse vas, en pomemben mejnik v vašem in pa tudi v slovenjgraškem življenju. Danes imam to čast, da lahko sežem v roke in čestitam tistim najboljšim med najboljšimi. Vam, ki ste v svojem izobraževalnem procesu ves čas bili odlični, tudi najboljši. Iskrene čestitke za to pot, ki ste jo prehodili do sedaj. Pokazali ste, da znate in zmorete, da ste dosegli najvišja pričakovanja.”

Glede prihodnosti Slovenj Gradca je zelo optimističen:Glede na to, da bom imel čast seči v roke kar 78 odličnjakinj in odličnjakov, z zagotovostjo trdim, da se za bodočnost Slovenj Gradca ni bati. Kajti vi ste ravno tisti, ki boste nekoč ustvarjali prihodnost Slovenj Gradca. Veselim se, da bomo lahko mi, ki smo vam danes predvsem vaši mentorji, uživali ta plod vašega izobraževalnega procesa in v vaši poklicni karieri.”

Zaželel jim je tudi vesele in lepe zaslužene počitnice.

Prejemnice in prejemniki priznanj so:

  • Prva osnovna šola Slovenj Gradec: Luka Gutenberger, Zara Jančar, Ana Marija Kancijan, Naja Zbičajnik, Uma Grešovnik, Žan Kancijan, Val Čiunik, Maša Hovnik, Anika Tkalec, Jan Vrance, Larisa Vušnik, Lana Mezga Hovnik, Vita Stres Ovnič, Vita Ulbl, Julija Pikl in Džejlan Sakić
  • Druga osnovna šola Slovenj Gradec: Ruj David Mlakar, Matija Smolčnik, Jaka Balant, Maša Jordan, Mojca Moric, Vid Veršovnik, Indi Krušič, Luka Gornjec, Manca Kotnik in Neja Mavrel.
  • Tretja osnovna šola Slovenj Gradec: Anita Jelenko, Tadej Pogorevc in Jakob Uran
  • Osnovna šola Podgorje pri Slovenj Gradcu: Tia Garbus, Laura Gorjup, Iva Keserin, Lena Štumpfl, Vita Štumpfl, Ema Kamenik, Kati Jonke Grabner in Marcel Melanšek
  • Osnovna šola Šmartno pri Slovenj Gradcu: Jaka Gošnak, Naja Kac, Žan Kotnik, Hana Krevh, Lia Mlinšek, Vito Aber, Blažka Finc, Ana Kaker in Alen Kolar.
  • Glasbena šola Slovenj Gradec: Eva Poročnik, Ajda Serušnik, Anika Tkalec, Maja Vrhovnik, Tai Švab, Nuša Navodnik, Sara Libnik, Živa Garbus, Ajša Pavlič, Klara Navodnik in Val Čiunik.
  • Gimnazija Slovenj Gradec: Špela Hriberšek, Val Naglič, Daša Pažek, Leon Prater, Lovro Lasbaher, Ana Pogorevc in Matej Vrance.
  • Srednja šola Slovenj Gradec in Muta: Blažka Rupčič (program Gastronomija in turizem), Jaka Gutman (program Predšolska vzgoja), Lea Pešl (program Predšolska vzgoja), Hana Praprotnik (program Predšolska vzgoja), Pina Lukman (program Okoljevarstveni tehnik),Luka Irman (program Mizar), Lovro Kuhar (program Mizar), Jan Vrabič (program Mizar).
  • Srednja zdravstvena šola Slovenj Gradec: Sara Andrejc,
    Lara Kotnik (program Zdravstvena nega)
    Lea Ošlovnik (program Zdravstvena nega)
    Neli Jeromel (program Zdravstvena nega)
    Sabrina Dekanović (program Zdravstvena nega (PTI))
    Melika Aldžić (program Bolničar-negovalec)

Iskrene čestitke vsem prejemnikom priznanj in lepe, prijazne ter vesele počitnice, tudi iz našega uredništva.

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments
Minuli teden je župan Tilen Klugler sprejel najboljše učenke in učence v Občini Slovenj Gradec.