Search
Close this search box.

FOTO: Na Štalekarjevem vrhu pripravili tradicionalno proslavo pod slovensko zastavo

Včeraj je praznovala naša dežela Slovenija. Njej v čast so v okviru Narodnega doma Mežica, pripravili proslavo pod slovensko zastavo.

Včeraj, 25. junija 2024, je v počastitev dneva državnosti na Štalekarjevem vrhu potekala, zdaj že tradicionalna, proslava pod slovensko zastavo.

V krajšem kulturnem programu so z recitali sodelovali Neža Žlebnik, Vesna Trdina, Marija Oderlap in Peter Peruzzi. Program je povezovala Tadeja Oderlap.

Ta dan je bil priložnost za obuditev spomina na dogodke, ki so Sloveniji prinesli neodvisnost, in za spoštovanje vrednot, na katerih temelji slovenska država. Ta dan nas opominja na pomembnost enotnosti, odločnosti in poguma, ki so omogočili uresničitev sanj o samostojni Sloveniji. Prav tako nas spodbuja k nadaljnjemu prizadevanju za boljšo prihodnost in krepitvi narodne zavesti.

“Slovenija je majhna dežela z velikim srcem. Naša narava, kultura, zgodovina in dosežki nas postavljajo med ponosne narode sveta. Naj bo današnji dan priložnost, da se ozremo nazaj na naše uspehe in se hkrati usmerimo naprej, proti novim izzivom in priložnostim, ki nas čakajo.”

Ekipa Narodnega doma Mežica je ob tem zapisala: “Naj nas ta praznik spomni na vse, kar smo dosegli in nas navdihne za vse, kar še lahko dosežemo.”

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments
Včeraj je praznovala naša dežela Slovenija. Njej v čast so v okviru Narodnega doma Mežica, pripravili proslavo pod slovensko zastavo.