Search
Close this search box.

FOTO: Na Šolskem centru v Slovenj Gradcu so se predstavili policisti

V sredo, 6. marca 2024, so Šolski center Slovenj Gradec obiskali policisti, ki so pripravili informativni dan in predstavili poklic policista.

Policisti PU Celje so v sredo, 6. marca 2024, v Šolskem centru Slovenj Gradec organizirali informativni dan, kjer so dijakom Srednje šole Slovenj Gradec predstavili poklic policista. Na začetku dogodka so dijaki in dijakinje prisluhnili uvodnemu predavanju, ki sta ga pripravila policist in policistka, vodji policijskih okolišev. Po uvodnem pozdravu sta dijakom predstavila, kako poteka šolanje v višji policijski šoli.

V nadaljevanju je predstavitev potekala pred srednjo šolo, kjer so bili dijaki in dijakinje zelo navdušeni nad predstavljenimi vsebinami. Policist prometne policije je predstavil njihov najzmogljivejši avtomobil in ostalo opremo, ki jo uporabljajo pri nadzoru prometa. Še posebej so bili dijaki in dijakinje navdušeni nad demonstracijo dela policistov vodnikov službenih psov, kjer so lahko v praksi videli, kako je videti delo z zvestimi štirinožnimi prijatelji.

Policisti splošne policijske postaje Slovenj Gradec so predstavili različne vidike svojega dela, vključno z intervencijskim delom, obravnavo kaznivih dejanj in preventivnimi dejavnostmi, s katerimi skrbimo za varnost ljudi v skupnosti. Policist posebne policijske enote je udeležencem pokazal svojo opremo, ki so jo dijaki želeli tudi sami preizkusiti. Policist kriminalistični tehnik je z dijaki delil zanimive zgodbe iz svoje prakse in pokazal, kako poteka iskanje in zavarovanje sledi na kraju kaznivega dejanja.

Dijaki in dijakinje so lahko preizkusili in si pobližje pogledali opremo, ki jo policisti uporabljajo pri svojem delu. Nekateri so se celo “pogumno” želeli vkleniti, kar so ostali sprejeli z veliko mero navdušenja.

Na koncu predstavitve so bili dijaki in dijakinje povabljeni, da zastavijo vprašanja in izrazijo svoje misli o poklicu policista. Kar nekaj jih je izrazilo zanimanje za morebitno kariero v policiji.

Dogodek na Šolskem centru Slovenj Gradec je bil več kot samo predstavitev poklica; bil je priložnost za gradnjo mostu med policijo in lokalno skupnostjo, predvsem mladimi. Na policiji verjamejo, da je razumevanje in spoštovanje med policijo in državljani ključnega pomena za varno in harmonično skupnost. Zato so ponosni, da so lahko delili svoje izkušnje in znanje z mlajšimi generacijami in jih navdušili za morda nekoč pomembno vlogo v družbi.

Policisti, ki so dijakom in dijakinjam Šolskega centra Slovenj Gradec predstavili poklic policista: Mojca Areh, Janez Smolak, Anže Obretan, Jan Črešnik, Žan Žvikart, Robert Oto, Tilen Brajnik in Boštjan Sešel.

FOTOGALERIJA:

Vir: PP SG

V sredo, 6. marca 2024, so Šolski center Slovenj Gradec obiskali policisti, ki so pripravili informativni dan in predstavili poklic policista.