Search
Close this search box.

FOTO: Na slovenjgraškem letališču so znova zahrumeli avtomobili na Drag racu

V nedeljo, 30. junija 2024, je na letališču v Slovenj Gradcu potekalo avtomobilsko tekmovanje CSS x TC: Shootout, v katerem so se vozniki jeklenih konjičkov pomerili v drag racu.

Po večletnem premoru so vsi avtomobilski navdušenci in ljubitelji močnih, hitrih avtomobilov znova prišli na svoj račun na letališču v Slovenj Gradcu. V nedeljo, 30. junija 2024, so se na prizorišču zbrali jekleni lepotci, ki so komaj čakali, da pomerijo moči na razgretem asfaltu.

Drag race dirka CSS x TC: Shootout, v organizaciji Društva Car Scene Slovenia in Tuners Capital, je to sončno in vročo nedeljo na letališče privabila več kot 60 vozil, ki so se pomerila v dirkah na 402 metra. Tekmovalci so se zbrali že v dopoldanskih urah, ko so opravili testne vožnje in se razvrstili v tekmovalne kategorije po konjskih močeh – razvrstili so se v štiri kategorije, 350hp, do 550hp, do 750hp in nad 750 hp.

Ob samem drag racu je potekal tudi car meet, kjer so udeleženci na velikem prostoru ob pisti parkirali svoje posebne, urejene in predelane jeklene lepotce, da so si jih obiskovalci lahko ogledali in si napasli oči.

Od 14. ure naprej pa je šlo zares, takrat so se začele kvalifikacijske dirke in dirke za top 16 na izpadanje, kjer so glede na čas, potreben za vožnjo po 402 metrih razgretega asfalta, odločali, kdo se uvrsti v naslednji krog tekmovanja.

En izmed voznikov na tekmovanju, Jan Simončič, je za naš portal povedal, da je bilo vzdušje na tekmovanje super, še posebej, ko je malce zapihal veter in pohladil ozračje, da pa se je kljub vročini zbralo veliko število lepih in predvsem hitrih avtov. Kljub manjšim nevšečnostim na progi – nekaj je bilo na pisti kamenčkov, ki so povzročali manjše težavice tekmovalcem, je bil Jan s progo in samo organizacijo dogodka zadovoljen. S svojim nastopom je bil zadovoljen in kot je povedal, avtomobili na progi 402 metrov razvijejo hitrosti do 200 km/h. Jan je s svojim BMW M3 dosegel svoj najboljši čas 12,263 sekunde in hitrost 190,7 km/h.

Koroške barve na nedeljskem drag racu je zastopal Gal Žvikart, ki se je na pisto podal s svojim ”stock” Audijem S3, kar pomeni, da je avtomobil serijski, brez kakršnih koli predelav, izboljšav in dodatkov. S podporo svojega mehanika Tima Vrhovnika iz mehanične delavnice Crazy Pistons Garage, se je Gal pomeril v kategoriji do 350hp, v kateri so nastopili trije tekmovalci. Kljub nekoliko manjšemu številu konjev pod pokrovom svojega Audija je Gal suvereno opravil vse nastope, najvišja hitrost, ki jo je dosegel je znašala 152,3 km/h, najboljši čas pa 14,391 sekund. Kot je povedal, je z nastopi zadovoljen in se veseli že naslednje priložnosti za dirko. Na dirki je vladalo super vzdušje in Gal je povedal, so se v boksih vsi tekmovalci med seboj zelo dobro razumeli.

Najbolje med vsemi tekmovalci se je odrezal Edo Grubelič z Nissanom GTR, ki je tudi sicer požel največ zanimanja na srečanju. S svojim cestnim lepotcem je dosegel tako najvišjo hitrost, 243,7 km/h, kot tudi najhitrejši včerajšnji čas, s progo je opravil v pičlih 9,466 sekundah.

Med premori med dirkami, so si obiskovalci lahko privoščili tudi vožnjo s taxi avtom, kjer je adrenalina in hitrosti željne obiskovalce izkušen voznik peljal po progi, na kateri so vozili tekmovalci. Tako so lahko obiskovalci izkusili pospeške in hitrost, ki jo dosežejo dirkači med tekmovanjem.

Vsi avtomobilski navdušenci, ki uživajo v lepih, predvsem pa hitrih jeklenih konjičkih, so v nedeljo zagotovo prišli na svoj račun, saj je bila dirka in dogajanje v Slovenj Gradcu zares prava paša za oči.

FOTOGALERIJA:

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

V nedeljo, 30. junija 2024, je na letališču v Slovenj Gradcu potekalo avtomobilsko tekmovanje CSS x TC: Shootout, v katerem so se vozniki jeklenih konjičkov pomerili v drag racu.