Search
Close this search box.

FOTO: Na Ravnah s preventivno akcijo opozarjajo na pričetek šolskega leta

Poletne počitnice se bodo kmalu končale in za šolarje, dijake in starše se bo pričela šola, ki prinaša tudi za voznike večjo previdnost na cesti.

Iztekajoči dnevi počitnic so namenjeni pripravi na 1. septembrski, prvi šolski dan. V Občini Ravne na Koroškem se trudijo, da pred in z začetkom novega šolskega leta še dodatno opozorijo voznike in vse udeležence v prometu o vračanju učenk in učencev v šolske klopi. Te dni sta jim na previdnost na cesti pomagala opozarjati tudi Anja in Marko. No, pa tudi policistka medvedka Pika.

Tudi v tem letu  Avto-moto zveza Slovenije, ob podpori Zavarovalnice Sava in v sodelovanju z lokalnimi avto-moto društvi izvaja akcijo »Še 365 dni«, ki udeležence v prometu opozarja na bližajoč se pričetek novega šolskega leta in voznike opozarja, da je potrebno biti na prisotnost otrok v prometu pozoren vseh 365 dni v letu.

Na Ravnah na Koroškem poteka pod okriljem Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Ravne na Koroškem v sodelovanju z AMZS Ravne na Koroškem ter Policijo Ravne  preventivna akcija, kjer glavna lika, maskoti Avto moto zveze SlovenijeAnja in Marko osveščata in opozarjata na previdnost na in ob cesti.

V družbi maskot so se na Ravnah sprehodili od Mestne hiše ob glavni cesti skozi trg, kjer sta maskoti Anja in Marko v spremstvu podžupana Občine Ravne na Koroškem Petra Stočka s predstavnikom Policije RavneSveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Ravne na Koroškem, s predstavniki Avto-moto zveze ter Medobčinskega redarstva opozarjali voznike in voznice ter druge udeležence v prometu na pričetek novega šolskega leta in na to, da je potrebno na pešce, še posebej tiste najmlajše, paziti vseh 365 dni v letu.

Vsi udeleženci v prometu bodimo pozorni na otroke in njihovo nepredvidljivost, prilagodimo način vožnje, posebej pozorno in v skladu s pravili vozimo v bližini vrtcev, šol, igrišč in ostalih krajev, kjer se pogosteje zadržujejo naši otroci (npr. na ulicah, parkiriščih, avtobusnih postajah, …)Akcija AMZS “Še 365 dni” je namenjena večji varnosti šolarjem ter zavedanju, da je za varnost otrok in šolarjev potrebno skrbeti čez celo leto”, sporočajo iz AMZSja.

Za vašo skrb in pomoč vam bodo najbolj hvaležni otroci, ki se prometne varnosti in prometnih pravil šele učijo.

Vsem vam želijo varno in srečno vožnjo šolarjem pa varno pot v šolo in domov.

Vozimo strpno in varno ter bodimo dober zgled najmlajšim!

Vir: Ravne.si

Fotogalerija

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Poletne počitnice se bodo kmalu končale in za šolarje, dijake in starše se bo pričela šola, ki prinaša tudi za voznike večjo previdnost na cesti.