Search
Close this search box.

FOTO: Na Ravnah na sončno jesensko soboto proslavili praznik mesta

V soboto, 12. oktobra 2024, so na Ravnah na Koroškem s praznovanjem obeležili praznik mesta.

Kot se za praznovanje praznika mesta spodobi, so v soboto, 12. oktobra 2024, na Ravnah na Koroškem v počastitev mesta priredili pestro dogajanje za vse generacije. Dogodek v organizaciji Zavoda za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti ZKŠTM Ravne ter Občinskega odbora ZZB NOB Ravne na Koroškem je tako v središče mesta privabil množico občank in občanov, ki so skupaj proslavili praznik, ob katerem se spominjamo prvih organiziranih aktivnosti OF za Ravne in okolico iz leta 1942.

Dogajanje v soboto je bilo precej pestro, saj so se pohodniki odpravili na Navrški vrh k spomeniku, kjer so ob slovesnosti položili venec. Zbrane je ob spomeniku nagovoril Aljaž Verhovnik.

V Grajskem parku se je odvijal 58. kros občinskih reprezentanc Slovenije, na jezeru na Brdinjah pa je potekalo ribiško tekmovanje.

Ob 12.30 uri je ob osrednjem delu prireditve na mestnem platoju pred Tušem v počastitev praznika mesta Ravne zbrane nagovorila predsednica Četrtne skupnosti Dobja vas, Nevenke Šimenc, prav tako je v počastitev mesta vse zbrane pozdravil župan občine Ravne na Koroškem, dr. Tomaž Rožen, ki je v duhu povezanosti vseh Četrtnih skupnosti izpostavil razvoj mesta, inovacije in pridobitve, na koncu pa vse občanke in občane povabil na prijetno druženje s praznovanjem ob jesenskih dobrotah.

V programu prireditve so sodelovali članice in člani Pihalnega orkestra železarjev Ravne ter praporščaki veteranskih organizacij in društev. Za okusno jesensko sobotno popoldne in prijetno druženje so poskrbeli Alpacas Hill, Dejan Glazer – Lio, Sadjarsko društvo Mežiške doline, Čebelarsko društvo Ravne na Koroškem, Društvo podeželske mladine Mežiška dolina, za brezplačno malico za vse, z domačimi klobasami, je poskrbela Kmetija Pavšar, okusno prvo jesensko bero kostanja so spekli tabornice in taborniki Rodu Koroških Jeklarjev Ravne na Koroškem, najlepše spomine pa so spisali kar s kaligrafsko umetelnostjo z Zlatko Schaffer. Sončno soboto je z živo glasbo popestrila skupina Kresovci.

Soboto bodo zaključili s koncertom Milana Kamnika, v Večnamenski dvorani Kotlje, ki se prične ob 19.30 uri. Milan Kamnik letos obeležuje kar 50 let svojega delovanja. Koncert po prava poslastica za ušesa, na odru pa se mu bodo pridružili tudi številni glasbeni gostje.

Prijetna, sončna sobota je na praznovanje praznika mesta Ravne na Koroškem privabila množico obiskovalcev, ki so skupaj proslavili svoje mesto in se družili v prijetnem, sproščenem vzdušju.  

Naroči se
Obvestilo o
guest

2 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Muc
Muc
5 dni nazaj

Kaj natančno se praznuje na Ravnah? A ima občina kake uspehe? Kaj smo dosegli?

Hrt
Hrt
3 dni nazaj

A je je bil praznik zato, ko so popravili cesto pri Votli peči?! Kaj se praznuje? Spomin, ko so PARTIZANI osvobodili Ravne?
Ali za kaj drugega?
Zakaj župan Raven iz protesta ne zapre cesto Ravne Dravograd?!!!

V soboto, 12. oktobra 2024, so na Ravnah na Koroškem s praznovanjem obeležili praznik mesta.