Search
Close this search box.

FOTO: Na Ravnah na Koroškem na obnovljeno trim stezo vabijo vse generacije

Na Ravnah na Koroškem so obnovili dotrajano trim stezo v gozdu nad mestom in jo uredili kot prostor za vse generacije. Finančna sredstva za projekt, vreden 65.000 evrov, je občina pridobila v okviru pobude podjetja Lidl Slovenija kot ena od štirih slovenskih občin.

Prenovljena trim steza, ki je umeščena v bližino ravenskega parka, gradu, šolskega centra in večjih športnih objektov nagovarja vse generacije in na dolžini okoli 800 metrov ponuja sedem različnih kotičkov.

Tako so uredili kotiček oz., kot pravijo na Koroškem, “plac” za gibalno ovirane, za starejše, za migat, za dušo, za špilat in za najmlajše, spomladi pa bodo po načrtih uredili še “plac ljubezni”.

Prenovljena trim steza, na katero vabi tudi maskota Trimček Gušti, omogoča tako gibanje kot sprostitev, je ob odprtju minuli teden povedala gonilna sila projekta, predsednica Mladinskega sveta Ravne Tara Ledinek. Občina Ravne na Koroškem je namreč pri obnovi trim steze sodelovala z Mladinskim svetom Ravne in Nacionalnim inštitutom za javno zdravje.

Predsednica Mladinskega sveta, Tara Ledinek, je ob otvoritvi povedala: “Od zamisli, ki se mi je utrnila na popoldanskem sprehodu skozi gozd po takrat že od zoba časa, neurij pa žal tudi človeške roke uničeni trim stezi, do danes, je minilo vsaj dve leti. Sprva je bila ideja zgolj to, ideja, tiha želja, upanje. Nato je, ko sem jo predstavila Občini Ravne, postala seme, ki pa je lahko v današnji cvet zraslo zgolj s pomočjo donacije podjetja Lidl Slovenija. Naj se mu ob tej priložnosti za to iskreno zahvalim. A kot roža ne raste brez vode in skrbi, tudi trim steza ne bi brez dela vseh nas, ki smo dobro leto, ne bom se zlagala, če rečem, dihali z njo, za njo in tudi na njej.«”

V MSR se ob tem zahvaljujejo vsem izvajalcem (Prizma les d.o.o., Kaja Vreš, ELES d.o.o., JKP Ravne, Kaja Kos), ki so ideje pretvorili v realnost, Občini Ravne in NIJZ za sodelovanje in podjetju Lidl Slovenija za donacijo.

Naj trim steza postane nov plac druženja, gibanja in igre v naši čudoviti naravi in naj čim dlje tudi ostane za vse nas, še sporočajo iz Mladinskega sveta Ravne.

Lidl Slovenija je v okviru pobude Lidl za vitalno Slovenijo vse slovenske občine lani povabil k oddaji predlogov za donacijsko (so)financiranje lokalnih infrastrukturnih projektov, ki spodbujajo in krepijo gibanje ter zdrav življenjski slog lokalnega prebivalstva. Na povabilo se je odzvala skoraj tretjina občin, skupno pa so prejeli več kot 80 predlogov projektov.

Med predlogi izbrali štiri, poleg projekta v občini Ravne še projekte v občinah Cerknica, Šalovci in v Mestni občini Ljubljana. Skupna vrednost Lidlove donacije za vse izbrane projekte je znašala 345.000 evrov, je zapisano na spletni strani trgovca.

Vir: Mladinski svet Ravne ter STA

Fotogalerija

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Na Ravnah na Koroškem so obnovili dotrajano trim stezo v gozdu nad mestom in jo uredili kot prostor za vse generacije. Finančna sredstva za projekt, vreden 65.000 evrov, je občina pridobila v okviru pobude podjetja Lidl Slovenija kot ena od štirih slovenskih občin.