Search
Close this search box.

FOTO: Leto dni po uničujočih poplavah: Napredek pri sanaciji občine Mežica

Leto dni po uničujočih poplavah, ki so opustošile tudi po Mežice, danes v občini s ponosom predstavljajo projekte, ki so jih uspeli do sedaj realizirati.

Na družabnem omrežju Facebooka Občine Mežica je danes, ob obletnici katastrofalnih poplav, zapisano: “V zadnjem letu smo dokazali, kako močni in povezani smo Mežičani. Solidarnost in vztrajnost sta nas pripeljali do tega trenutka, ko lahko ponosno rečemo, da smo iz težkih trenutkov izšli še močnejši. Projekti v teku in že zaključeni projekti, ki jih ne bi bilo mogoče narediti brez razumevajočih krajanov, zaposlenih na občini in predanih izvajalcev.”

Do sedaj so uspeli realizirati veliko, vendar obnova še zdaleč ni končana.

Kljub preteklim izzivom uspešno zaključujejo obnovo Malgajeve ulice. Dela na sanaciji plazov nad industrijsko cono, na občinski cesti Mežica – Podkraj – Črna na Koroškem ter na lokalni cesti Leše – Hermonk – Mežica napredujejo z veliko vnemo.

Na mnogih odsekih je zaščita brežin reke Meže že zaključena, sanacija pa poteka tudi na Šumcu in Junčarjevemu potoku, kar zagotavlja dodatno varnost občinske infrastrukture. Z uspešno zaključeno obnovo so na tem območju zagotovili poplavno varnost občine.

Projekt vodnogospodarske ureditve Meže, sofinanciran s strani Ministrstva za naravne vire in prostor, Ministrstva za infrastrukturo in Občine Mežica, je uspešno zaključen, kar se je pokazalo za uspešno tudi pri nalivih v preteklih dneh.

Prav tako se je pričela sanacija mostov pri tovarni Cablex, Pustniku Orešniku, Šumahu in na Marholčah.

Naj nas ta izkušnja še naprej povezuje in opominja, da smo skupaj kos vsakemu izzivu. Iskrena hvala vsem, ki kakorkoli sodelujete in pomagate pri obnovi,so še objavili.

Vse informacije o delih in sanacijah v njihovi občini bodo kmalu objavljene na občinski spletni strani.

Vir: FB Občina Mežica

Fotogalerija

Dogodki

Leto dni po uničujočih poplavah, ki so opustošile tudi po Mežice, danes v občini s ponosom predstavljajo projekte, ki so jih uspeli do sedaj realizirati.