Search
Close this search box.

FOTO: Jesenska čarobnost na Brdinjah: Ustvarjalci s srcem navdušujejo s svojimi dekoracijami

Na Brdinjah mimoidoče pozdravlja čudovita jesenska dekoracija, katero so ustvarili Iris, Milan, Zlatka, Miran, Veronika, Miran in Janja.

Z jesenjo, ki nas je pozdravila s hladnejšimi jutri in zlatimi listi, so tudi ustvarjalci s srcem iz Brdinj znova poskrbeli za čudovito jesensko dekoracijo. Skupina, ki skozi vse leto skrbi za očarljive kreacije ob glavni cesti na Brdinjah, je tokrat pripravila prav posebno jesensko sceno, ki prikazuje sobo na prostem.

Mnogi jih že poznate, ustvarjalce s srcem, ki skozi celo leto skrbijo za zanimive kreacije, ki stojijo glavni cesti, malo naprej od table Brdinje v smeri Kotlje. Ustvarjalce sestavljajo skupina občanov na Brdinjah, v katero so vključeni: Iris Topler (koordinatorka), Milan Rebernik, Zlatka Schäffer, Miran Schäffer, Miran Čebulj, Veronika Čebulj in Janja Čebulj. Za septembrski dekoraciji so razmišljali že pred dopusti. Za tokratni dekoraciji so od ideje do končne postavitve potrebovali okrog 94 ur prostovoljnega dela celotne ekipe.

Kot je povedala Janja Čebulj, so se morali pošteno potruditi, da so na Koroškem našli kocke iz slame in iz njih oblikovali sedežno garnituro. A kot pravijo: “Ideja je tudi rešitev.” Tudi tokratno idejo so uspeli realizirati v neverjetno dekoracijo.

Buče in koruzne storže so jim z veseljem odstopili sovaščani. Ob tem se zahvaljujejo Mariji, Mateji, Enstiu in Lei za buče. Za želod, kostanj in orehe pa so poskrbeli sami, vse so nabrali na sprehodu. Okrasne blazine sta nastale izpod ustvarjalnih rok Janje in Veronike.

Fantič Jesenko uživa na gugalnici, vi pa postojte in si malo odpočijte. Iz steklenega kozarca si vzemite kakšno lepo misel, ki naj vas spodbudi k razmišljanju in vam polepša dan.

Njihovim idejam pa ni konca, saj bodo v zadnjem tednu oktobra dodali kulturni utrinek, namenjen Dnevu reformacije in Primožu Trubarju.

Konec avgusta je na Brdinjah zasijala dekoracija, ki je popeljala šolarje, dijake in pa tudi malčke v novo šolsko leto. Z njo so tako vizualno zaželeli vsem prijeten začetek šolskega leta. Debla za barvne svinčnike so prispevali na kmetiji Zmes nad Prevaljami, prostor za ustvarjanje sta jim omogočila Iris in Milan. Nekaj materiala so kupili, drobne dodatke pa so poiskali doma. Tokrat sta svoje izkušnje, nasvete in spretne prste z njimi delila tudi Joži in Andraž.

Šolarjem so namenili vzpodbudne besede, katere je Zlatka Schaffer zapisala v kaligrafski pisavi: “Spoštovani otroci, šolarji in dijaki! Jutri, 2. 9. 2024, je za vas nov pomemben dan. Začenja se novo šolsko leto. Ustvarjalci s srcem pod pokroviteljstvom Občine Ravne na Koroškem vam želimo naj bo vaš prvi vrtčevski ali šolski dan pol novih prijetnih doživetij. Spoznali boste nove sošolke, sošolce, vzgojiteljice, učiteljice in učitelje, profesorje. Znanje, ki ga boste pridobivali skozi celo šolsko leto bo tisto, ki vas bo bogatilo in vam dajalo možnosti za osebno rast. V znanju je moč, ki vam ga nihče ne more vzeti.  Srečno in uspešno!”

Idejo, ki se porodi, skupaj oblikujejo v zanimivo celoto. Vsakdo je pomemben člen pri nastajanju končnega izdelka. Zmeraj dodajo kulturni pridih z odlomki iz literarnih del in lepe misli, ki jih v kaligrafski pisavi zapišeta Zlatka Schäffer in Janja Čebulj.

Na ta način skrbijo za promocijo mesta Ravne na Koroškem in naselja Brdinje. “Veseli nas pozitiven odziv ljudi, ki se veselijo z nami, nam povedo zakaj jim je kreacija všeč in povedo ali zapišejo pohvale našemu delu. Veseli smo, ker jim na tak način polepšamo dan, je ob koncu dejala Janja Čebulj.

Mi pa že nestrpno pričakujemo, kakšna dekoracija bo krasila Brdinje ob naslednjem prazniku.

Naj pri tem dodamo še, da so sodelovali tudi v akcije Lidla zbiranja plastenk z zamaški za Društvo Junaki 3. nadstropja, kjer so zbrali 425 plastenk.

Fotogalerija

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Na Brdinjah mimoidoče pozdravlja čudovita jesenska dekoracija, katero so ustvarili Iris, Milan, Zlatka, Miran, Veronika, Miran in Janja.