Search
Close this search box.

FOTO in VIDEO: Pozdrave miru in sporočila solidarnosti že delijo udeleženci ultra kolesarskega maratona Velenje – Srebrenica

Pedala so danes dopoldne zavrteli kolesarji, ki so se s Titovega trga odpravili na prvi ultra kolesarski maraton Miru do Srebrenice. Na poti bodo delili pozdrave miru in sporočila solidarnosti.

Danes zjutraj so se na Titovem trgu zbrali udeleženci prvega ultra kolesarskega maratona miru Velenje – Srebrenica, ki ga organizira nedavno ustanovljeno Športno društvo Vsports Velenje. Na 830 kilometrov dolgo pot, ki jo bodo prevozili v zgolj štirih dneh, so se odpravili malo čez osmo uro v spremstvu župana Mestne občine Velenje Petra Dermola in direktorja Savinjsko-šaleške gospodarske zbornice Roka Planklja, ki bosta kolesarje spremljala do slovensko-hrvaške meje.

“Na naši poti bomo delili pozdrave miru iz našega mesta Velenja, iz multinacionalnega mesta, v katerem živijo ljudje različnih narodnosti in kultur,” je povedal Ahmet Alić, ki se je skupaj z ostalimi udeleženci na pot podal z mislijo, upanjem in sporočilom, da se tragedija Srebrenice ne ponovi nikoli več.

Na pot so se odpravili ob bližajočem se dnevu spomina na žrtve genocida v Srebrenici, ki ga obeležujemo 11. julija.

Prvi ultra kolesarski maraton do Srebrenice bodo prevozili tudi nekateri znani slovenski ultra kolesarji: ultra kolesar in organizator največjega dobrodelnega kolesarskega dogodka v Sloveniji – DOS (Dobrodelno okrog Slovenije) Dami Zupi, ultra kolesar in prvi slovenski zmagovalec na I feel Slovenija Ironmanu Sašo Kočar, ultra kolesar in udeleženec Ironmana ter večletni član kolesarskega dogodka DOS Sanin Ljuca, ultra kolesar in večletni član dogodka DOS Mladen Milković ter velenjski ultra kolesar iz Športnega društva Vsports, Ahmet Alić – Aki, večletni udeleženec maratona Miru Velenje – Srebrenica.

Prvi dan jih pot iz Velenja vodi do Velike Kladuše, drugi dan nadaljujejo do zgodovinskega mesta Jajce, tretji dan bodo vozili do Sarajeva, četrti dan pa ultra maraton zaključujejo v Srebrenici, pri Memorialnem centru.

Pot ultra kolesarskega maratona Velenje – Srebrenica
1. DAN Velenje – Krško – Bregana – Samobor – Velika Kladuša (cca. 210 km)
2. DAN Velika Kladuša – Bihač – Bosanski Petrovac – Ključ – Mrkonjič grad – Jajce (cca. 210 km)
3. DAN Jajce – Donji Vakuf – Bugojno – Vitez – Kiseljak – Sarajevo (210km)
4. DAN Sarajevo – Semizovac – Olovo – Kladanj – Vlasenica – Potočari Srebrenica; Memorialni center (200km)

Na 13. kolesarski maraton miru so v petek krenili tudi velenjski kolesarji, ki danes tretji dan vrtijo pedala za mir in strpnost.

 
Pedala so danes dopoldne zavrteli kolesarji, ki so se s Titovega trga odpravili na prvi ultra kolesarski maraton Miru do Srebrenice. Na poti bodo delili pozdrave miru in sporočila solidarnosti.