Search
Close this search box.

FOTO: Gremo v mesto (tudi ob nedeljah): Uspešno oživljanje mestnega jedra

Danes je mestno jedro ponovno zaživelo v prireditvi Gremo v mesto (tudi ob nedeljah).

Za nami so že tri nedelje, ki potekajo pod sloganom “Gremo v mesto (tudi ob nedeljah),” vsaka s svojim posebnim čarom. Namen te pobude je oživiti mestno jedro s preprostim in manj zahtevnim uličnim dogajanjem na dan, ko se ljudje po nedeljskem kosilu radi odpravijo na sprehod v mesto, na sladoled ali kavo.

Organizatorji pri tem niso in ne želijo pozabiti na nobenega od ponudnikov v mestnem jedru ter ne narekujejo, na kakšen način – če sploh – se v dogajanje vključijo.

Med sprehodom po mestu so občudovali grafita, ki sta popoldne nastajala pred očmi obiskovalcev, izpod rok Aljaža Roglja in Tilna Časarja, ljubiteljskih umetnikov iz Ljubljane in Tržiča. Njuna dela so pritegnila številne obiskovalce, ki so uživali v procesu ustvarjanja in se navduševali nad končnim rezultatom.

Poleg tega je za živahno vzdušje poskrbela plesna skupina plesnega studia M-dance. S svojimi nastopi so navdušili mimoidoče in privabili nasmehe na obraze vseh prisotnih.

Koroška galerija likovnih umetnosti (KGLU) je poskrbela za likovne delavnice, kjer so se lahko udeleženci preizkusili v različnih tehnikah ustvarjanja.

“Lepo smo se imeli in uživali v vsaki minuti. Še ponovimo? Veselimo se novih nedelj, polnih umetnosti, glasbe in druženja v mestnem jedru. Pridružite se nam naslednjič in skupaj nadaljujmo z oživljanjem našega mesta,sporočajo organizatorji.

Vir: MO Slovenj Gradec

Fotogalerija

Danes je mestno jedro ponovno zaživelo v prireditvi Gremo v mesto (tudi ob nedeljah).