Search
Close this search box.

FOTO in VIDEO: V Dovžah blagoslovili novo gasilsko cisterno GVC-1

V nedeljo, 7. julija 2024, je bil za gasilce PGD Dovže pomemben dan, blagoslovili so gasilsko vozilo, katerega so sicer pripeljali že v mesecu marcu 2024.

V Dovžah je bila nedelja, 7. julij 2024, izjemno pomembna, predvsem za gasilce PGD Dovže, pa tudi za vse ostale občanke in občane Občine Mislinje, saj so blagoslovili novo pridobljeno gasilsko cisterno GVC-1.

Dogodek se je začel s procesijo in mašnim obredom ob 10. uri v cerkvi Sv. Urha. Po končanem obredu so z gasilsko parado pospremili cisterno pred gasilski dom v Dovžah, kjer je bila cisterna svečano blagoslovljena.

Ob tako pomembnem dogodku za krajevno skupnost in tudi širše, se je zbrala velika množica gasilcev, pripadnikov gasilcev, občank in občanov ter drugih pomembnih gostov. Cisterno je blagoslovil župnik Tine Tajnik, zvrstili so se govori pomembnih gostov. Donatorjem so se tudi zahvalili s priznanjem. Veselica se je nato nadaljevala ob glasbenih ritmih ansambla Glas.

Naj pri tem spomnimo, da so gasilci PGD Dovže novo cisterno GVC-1 pripeljali že, 3. marca 2024. Župan Občine Mislinje Bojan Borovnik je ob tem dejal, da je to praznik gasilk, gasilcev in pomembna pridobitev ne samo za PGD Dovže, temveč za vso občino. Ob tem se je zahvalil vsem donatorjem, svetnicam in svetnikom. Poudaril je tudi, da upa, da bo cisterna čim večkrat uporabljena za lepe dogodke in manj za neljube dogodke.

Cisterna GVC-1 ima kapaciteto za 3500 litrov vode, vrhunsko tehnično opremo, stalni 4×4 pogon…. Je avto-kombinirka, kot mu gasilci radi rečejo. Z njo bodo lahko rešili večino intervencij.

Ob njihovi pridobitvi jim čestitamo in kličemo na pomoč.

Fotogalerija

V nedeljo, 7. julija 2024, je bil za gasilce PGD Dovže pomemben dan, blagoslovili so gasilsko vozilo, katerega so sicer pripeljali že v mesecu marcu 2024.