Search
Close this search box.

FOTO in VIDEO: Državno gozdarsko tekmovanje z motornimi žagami na Velenjski Visti

Danes, 1. junija 2024, je na Visti v Velenju potekalo vseslovensko srečanje lastnikov gozdov ter tekmovanje z motorno žago.

Danes, 1. junija 2024, od 11. ure dalje je na Velenjski Visti potekalo državno gozdarsko tekmovanje z motornimi žagami za prehodni pokal Zveze častnikov gozdov Slovenije, na katerem je tekmovalo 33 sekačev.

Vseslovensko srečanje in tekmovanje z motornimi žagami je organiziralo Društvo lastnikov gozdov Šaleške doline ter Zveza lastnikov gozdov Slovenije.

Andreja Vidmar, 1. gozdarska kraljica, je predstavila današnje dogajanje na Visti, kjer je potekalo gozdarsko tekmovanje, demonstracija gozdarske mehanizacije ter ustvarjalne delavnice za najmlajše.

Dan je bil poln zanimivih aktivnosti, med katerimi so izstopali:

  • Demo prikaz podjetja Krpan
  • Prikaz novosti zaščitne opreme in gozdarskih strojev vodilnih podjetij
  • Obisk gozdarske kraljice in Bobnarja
  • Otroške delavnice na temo gozdarstva

Tekmovalci so nad dogodkom izrazili navdušenje in upanje, da bodo takšna tekmovanja čim bolj pogosta. Letos so se tekmovanja udeležili tudi tekmovalci, ki zastopajo Slovenijo na svetovnem prvenstvu. Tekmovalci so se pomerili v petih disciplinah: menjava verige, kombiniran rez, precizni rez, zaseg in podžagovanje ter kleščenje, kar je bilo posebej atraktivno za obiskovalce.

Od 18. ure dalje sledi veselica z ansamblom Mladi Dolenjci. Poskrbljeno bo za hrano in pijačo, obeta se večer poln zabave in dobre glasbe.

Fotogalerija

Danes, 1. junija 2024, je na Visti v Velenju potekalo vseslovensko srečanje lastnikov gozdov ter tekmovanje z motorno žago.