Search
Close this search box.

FOTO: 14. epizoda Boom Living Room poskrbela za hip hop vročico v Slovenj Gradcu

V sklopu projekta Gremo v mesto so v Slovenj Gradcu minulo soboto na svoj račun prišli tudi ljubitelji hip hopa. Koroška tla so med drugimi zatresli Mrigo in Ghet ter Iaria.

Da sta mestno jedro Slovenj Gradca in hip hop odlična kombinacija, se je znova pokazalo to soboto, 17. avgusta, ko je Dnevna soba studio predstavila že 14. epizodo Boom Living Room. Glasbena poslastica v okviru projekta Gremo v mesto je tudi letos v središče privabila ljubitelje urbanega utripa in kulture.

Občinstvo so ogreli lokalni ustvarjalci, glavno dogajanja v osrčju Slovenj Gradca pa sta zaznamovala velenjska ambasadorja street kulture, Mrigo in Ghet, ki sta nase opozorila že pred več kot desetletjem, ko je izšel njun album MRIGZ ‘N’ GHET HITZ. V letih, ki so sledila, se je zgodil Ghetov Z Bloka Snajper, z Emkejem in Mitom pa sta lansirala Velebor. Med drugim sta leta 2019, ko sta predstavila plato VSE, razprodala ljubljansko Galo Halo, s 5 singli pa se izstrelila v slovensko glasbeno stratosfero in se zasluženo uvrstila med izbor najboljših albumov leta po izboru portala 24ur. Leta 2020 sta izdala album ‘ŠE’, ki prinaša dvojno dozo bengerjev. Konec leta 2021 sta s singlom DOMA-CHI napovedala album ENKRAT, s katerim bosta izpopolnila trilogijo. Domača hip hop tla sta znova zatresla z videom Tisto.

Publiko je razmigal tudi MC iz Tolmina, Iaria. Raper in tekstopisec se je javnosti prvič predstavil že leta 2007 z albumom Le jst. Tri leta kasneje je sledil njegov drugi album: Še en dan ku usi. Od takrat dalje je z singli in videospoti stalno prisoten na slovenski rap sceni.

Fotogalerija:

Dogodki

V sklopu projekta Gremo v mesto so v Slovenj Gradcu minulo soboto na svoj račun prišli tudi ljubitelji hip hopa. Koroška tla so med drugimi zatresli Mrigo in Ghet ter Iaria.