Search
Close this search box.

Fakulteto za tehnologijo polimerov obiskali predstavniki gospodarske zbornice iz mesta Akron

Obisk je bil organiziran v sklopu dogodka GZS - Poslovanje z ZDA.

V petek so Fakulteto za tehnologijo polimerov obiskali predstavniki gospodarske zbornice iz mesta Akron (Ohio, ZDA), ki so v okviru dogodka Gospodarske zbornice Slovenije – Poslovanje z ZDA, želeli spoznati tudi fakulteto ter njihove dejavnosti.

Na podlagi korenin gumarske industrije je okrožje Akron postalo središče raziskav in proizvodnje polimerov. Univerza v Akronu je znana tudi po fakulteti za polimerno znanost in polimerno inženirstvo, ki podpira to industrijo.

Imajo močno industrijsko ozadje, ki je bilo včasih osredotočeno na proizvodnjo gume in pnevmatik. Glavno mesto Akron si je pridobilo celo naziv “svetovna prestolnica gume“, saj na tem območju delujejo podjetja Goodyear, Bridgestone, Continental, Firestone idr.

Čeprav gumarska industrija in industrija pnevmatik ostajata pomemben del Akrona, se je gospodarstvo razširilo še na nekatera druga področja: polimeri in napredni materiali, zdravstvena oprema in biomedicina in druga industrijska področja.

Predstavniki so bili navdušenimi nad prikazom dejavnosti in njihovimi aktivnostmi na področju polimerov in naprednih materialov kot tudi nad podporo župana Tilena Kluglerja in Mestne občine Slovenj Gradec pri njihovem delovanju.

Vir: Fakulteta za tehnologijo polimerov

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Obisk je bil organiziran v sklopu dogodka GZS - Poslovanje z ZDA.