Search
Close this search box.

Eden je občanko zamotil, drugi vstopil v hišo in ukradel zlatnino

S PU Celje poročajo o dveh primerih drzne tatvine.
Fotografija je simbolična

V Globokem, na območju Laškega, so policisti včeraj obravnavali drzno tatvino. Dva moška sta prišla do stanovanjske hiše. Medtem ko je eden zamotil lastnico pod pretvezo, da pogledata teren, kjer bodo kopali jarke za optični kabel, je drugi vstopil v hišo in ukradel več zlatnine.

Drzno tatvino so včeraj obravnavali tudi v Zagradu, na območju Radeč. Storilca sta občanki dejala, da prihajata iz elektro podjetja in morata preveriti napeljavo. Medtem ko jo je eden zamotil, je drugi vstopil v hišo in ukradel več zlatnine.

“Policisti pogosto obravnavamo drzne tatvine iz stanovanjskih hiš, ki jih storilci izvršujejo zelo prefinjeno in pretkano, oškodovance pa tako zavedejo, da mine kar nekaj časa, preden ugotovijo, da so bili okradeni. Ker so ljudje (običajno gre za starejše občane) še vedno premalo previdni ali pozorni do neznancev, ki pridejo na njihove domove in jih ogovorijo, ne bo odveč nekaj opozoril,” so dopisali na PU Celje.

Občanom svetujejo, naj imajo svoje nenapovedane “obiskovalce” ves čas pod nadzorom in naj jih brez potrebe ne vabijo v stanovanjske prostore. Ob odhodu od doma, četudi “stopijo samo za vogal”, naj hišo vedno zaklenejo, ključ pa vzamejo s sabo.

Če se osebe izdajajo za serviserje, izvajalce raznih del ipd., jim svetujejo, naj vedno zahtevajo na vpogled identifikacijsko izkaznico ali delovni nalog. Ob tem naj bodo pozorni tudi na videz oseb (njihova oblačila, govor, morebitne posebnosti) in na vozilo, s katerim so se te osebe pripeljale (znamko, barvo, tip in registrsko številko vozila).

Če kljub previdnostnim ukrepom postanejo žrtev kaznivega dejanja, priporočamo, da takoj obvestijo policijo na številko 113 ali najbližjo policijsko postajo. Policijo naj pokličejo tudi, če zaznajo pojav neznanih oseb in vozil in se jim njihovo vedenje ali zadrževanje na določenem kraju zdi sumljivo (če neznanci na primer opazujejo objekt). Če želijo ostati anonimni, lahko pokličejo tudi na anonimno številko policije 080 1200.

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

S PU Celje poročajo o dveh primerih drzne tatvine.