Search
Close this search box.

Dravograd bo prejel dobrih 21 milijonov evrov evropskih sredstev za protipoplavno ureditev

Občina Dravograd je pridobila evropska sredstva.

Iz nacionalnega načrta za okrevanje in odpornost, financiranega s strani Evropske unije, bodo v Dravograd prišla evropska sredstva za protipoplavno ureditev ob reki Dravi in Meži.

Z velikim veseljem sporočajo, da je s strani DRSV in izbranega izvajalca, konzorcij VGP Drava in Nivo Eko bila podpisana pogodba o izvedbi sklopa 1 – Projekt zmanjšanje poplavne ogroženosti na območju Občine Dravograd .

Občina Dravograd je ena izmed redkih občin, ki ji je uspelo v izjemno kratkem času, dobrem letu in pol pridobiti vso projektno dokumentacijo, služnosti, odkupiti zemljišča in pridobiti gradbeno dovoljenje.

S tem bodo samo v okviru sklopa 1, ki zajema izgradnjo različnih protipoplavnih ukrepov ( nasipi, zidovi, protipoplavni paneli…) ob reki Meži ( od Kovtrovega mostu do izliva v Dravo) in reki Dravi ( od HE do Spara) v našo občino prišla sredstva v višini 11,6 mio eur.

Do sredine tega septembra bo izvedena uvedba izvajalca v posel in s tem tudi pričetek del, ki morajo biti končana do konca leta 2026.S tem verjamem, da bodo slike iz leta 2012 in 2018 postale preteklost, in bomo tudi mi veliko bolj mirno spremljali napovedi pretokov reke Drave in Meže,” je zapisal župan Anton Preksavec.

Trenutno občinska uprava pridobiva še zadnje služnosti in zemljišča, ki so potrebna za izvedbo sklopa 2, ki bo zajemal ureditev več hudournikov. To so Črneški potok, Bankov potok, Barišnikov potok, Ziberštajnov potok, Ojstriški potok, Križanov graben, Fračnikov graben, Ridlov graben, Pušnikov potok in druge, za katere so predvidene ureditve strug in obrežna zavarovanja.

Vrednost sklopa 2 je ocenjena na cca 10 mio eur. Razpis za izbiro izvajalca za ta sklop je predviden do konca tega leta, z deli pa se bo pričelo predvidoma spomladi 2025 in končalo do konca 2026.

Skupno to pomeni, da v Občino Dravograd iz EU projekta NOO prihaja dobrih 21,6 mio eurov sredstev.

S❤️za Dravograd.

Vir: FB Anton Preksavec

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Občina Dravograd je pridobila evropska sredstva.