Search
Close this search box.

Danes oblačno, ponoči bo ponovno deževalo

Danes se bo dež znova razširil nad vso Slovenijo, na Primorskem se bo krepila burja. Jutri bo občasno še deževalo, burja bo slabela. Sveže bo.

Danes bo oblačno, dopoldne se bo dež od juga postopno razširil nad vso Slovenijo in se popoldne spet okrepil. Zapihal bo severovzhodnik, burja na Primorskem se bo popoldne krepila. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 13, na Primorskem okoli 16 °C.

V noči na petek bo še deževalo, meja sneženja se bo na severu spustila do nadmorske višine okoli 1300 m. Na Primorskem bo pihala močna burja. Proti jutri bodo padavine oslabele in ponekod ponehale. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 10, na Primorskem do 13 °C.

Jutri bo oblačno z občasnimi padavinami, ki bodo pogostejše popoldne. Ponekod bo pihal severni veter, na Primorskem sprva zmerna do močna burja, ki bo čez dan slabela. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 14, na Primorskem do okoli 17 °C.

Obeti

V soboto bo večinoma oblačno, čez dan se bo predvsem v zahodnih krajih jasnilo. Popoldne bo možna kakšna manjša ploha. Na Primorskem bo še pihala šibka burja.

V nedeljo bo deloma sončno z meglenim jutrom. Čez dan bo topleje.

Vremenska slika

Nad severnim Sredozemljem je ciklon z vremensko fronto, ki se od juga pomika proti našim krajem. S severovzhodnim vetrom pri tleh doteka hladen zrak. V višinah pa se z južnim vetrom širi toplejši in zelo vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo oblačno, iznad Hrvaške se bodo padavine spet širile proti severu. Ob severnem Jadranu bo pihala zmerna burja, ki se bo popoldne močneje okrepila.

Jutri bo večinoma oblačno, nekaj jasnine bo v krajih vzhodno od nas. Še bodo občasne padavine, ki bodo pogostejše v sosednjih pokrajinah Italije in ob severnem Jadranu. Burja bo slabela.

Opozorilo

Danes popoldne in v noči na petek bo na Primorskem pihala močna burja, ki bo v sunkih presegala hitrost 120 km/h.

V večjem delu Slovenije bodo do petka zjutraj obilnejše padavine. Največ dežja bo padlo v zahodni in južni Sloveniji.

Vir: ARSO

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Danes se bo dež znova razširil nad vso Slovenijo, na Primorskem se bo krepila burja. Jutri bo občasno še deževalo, burja bo slabela. Sveže bo.