Search
Close this search box.

Črna na Koroškem bo ta konec tedna ponovno gostila K24 ultra trail 2024

Ta konec tedna prinaša v vas olimpijcev ponovno K24 ultra trail 2024, ki bo potekal vse od petka, 9. avgusta do nedelje, 11. avgusta 2024, pričakujejo rekordno število tekačev (nekaj manj kot 900) in to iz kar 25 držav.

Gre za dogodek, ki je lani zaradi silovite ujme žal odpadel, letos se tudi zato vrača v še večjem slogu. To ni le preizkušnja hitrosti, vzdržljivosti in moči. To je epska pustolovščina, kjer se srce poveže z naravo, in kjer vsak tekmovalni trenutek postane nepozabno doživetje. Gre za popotovanje skozi divje pokrajine, od mestnih ulic do nedotakljivih poti, kjer vsak korak postane zgodba, vsaka izkušnja pa nova priložnost za rast. To ni le tekma, ampak prava avantura, kjer se tekmovalci preizkušajo in spodbujajo, ustvarjajo skupnost, ki bije v ritmu srca vzdržljivosti. Tekmovalci se bodo pomerili na treh trasah, dolgih 100, 50 in 24 kilometrov.

Pri izvedbi dogodka, ki je velik organizacijski zalogaj, pomaga okoli 130 prostovoljcev. Skupno je za tekače na poti organiziranih 12 okrepčevalnic, zagotovljena je tudi navzočnost zdravstvenih delavcev in gorskih reševalcev.

Med tekmovalci bo tudi domačin s Prevalj, 28-letni Jon Lihteneger Vidmajer, ki je pred dvema letoma s časom 11 ur in 40 minut dosegel rekord 100-kilometrske trase. “Kot tekač sem vesel, da se po enoletni pavzi vrača dogodek v Črno. Mislim, da bo po enem letu letos imel še dodaten naboj zaradi lanske situacije,” je dejal na novinarski konferenci. Povedal je, da je letos na tekmo dobro pripravljen, in ocenil, da bo konkurenca, ki je vsako leto večja, letos na vseh razdaljah močna.

Idejni vodja prireditve Klemen Pušnik je povedal: “V lanski ujmi trase, na katerih poteka gorski tek K24 ultra trail, niso bile močno poškodovane, je pa deloma traso na območju Uršlje gore načelo zadnje večje deževje prejšnjo nedeljo. Tekači in pohodniki so na to navajeni, bomo pa seveda vse ustrezno označili.”

Pušnik je ocenil, da je letošnja udeležba tako lepa tudi zato, ker je prireditev lani odpadla in jim hočejo tekači z udeležbo izkazati zaupanje. Hkrati pa so se, kot ocenjuje, v letih organiziranja dogodka izkazali kot dobri organizatorji, obiskovalci pa se v Črni dobro počutijo. Skupno konec tega tedna samo na tej prireditvi v Črni pričakujejo okoli 3000 tekmovalcev in njihovih spremljevalcev, hkrati pa tudi številne druge obiskovalce.

Seveda pa čaka prav vse obiskovalce tudi izjemno bogat spremljevalni program. V petek, 9. avgusta 2024, bodo za zabavo poskrbeli odlični Polkaholiki in DJ Ukac. V soboto, 10. avgusta 2024, pa bodo vsi deležni koncerta zasedbe Mi2.

Občina Črna na Koroškem in K24 ultra trail pripravlja za spremljevalce in obiskovalce tekmovanja tudi 2,4 km dolg voden pohod Črjanska košta trail. Štart bo v soboto, 10. avgusta, ob 11. uri pred Kulturnim domom Črna, cilj v Naravnem parku Bistra, vmes pa na vsaki postaji same dobrote in razvajanje brbončič z lokalno kulinariko. Pohod bo voden po petih okrepčevalnih točkah v okolici Črne. Namenjen je vsem obiskovalcem in spremljevalcem, ki bodo čakali na prihod svojih favoritov v cilj. Prijave so zaželene, lahko pa se pridružite tudi na dan tekme. Prijavite se lahko na e-naslovu: tic@crna.si ali po tel.: 02 87 048 20 oziroma na dan traila na EXPO točki TIC Črna.

Več INFORMACIJ najdete tudi TUKAJ.

Vabljeni, naj vas vodi eden izmed sloganov prireditve mednarodnih razsežnosti: “Kjer se trail konča in zabava začne!”

Dogodki

Ta konec tedna prinaša v vas olimpijcev ponovno K24 ultra trail 2024, ki bo potekal vse od petka, 9. avgusta do nedelje, 11. avgusta 2024, pričakujejo rekordno število tekačev (nekaj manj kot 900) in to iz kar 25 držav.