Search
Close this search box.

Častni občan Mute je duhovnik Anton Šeruga. Praznovanja ob občinskem prazniku se nadaljujejo (FOTO)

V Občini Muta praznujejo 30. Občinski praznik Muta s pestrim kulturnim in glasbenim dogajanjem ter podelitvijo občinskih priznanj.

S slavnostno sejo in podelitvijo občinskih priznanj, dne 20. junija 2024, se je uradno pričel jubilejni 30. Občinski praznik Občine Muta. 

Priznanja ob jubilejni priložnosti so prejeli Ženski pevski zbor Sv. Primož nad Muto (20 let delovanja), Strojni krožek Drava (30 let delovanja) in Tenis klub Muta (30 let delovanja). 

Pisno zahvalo županje je prejela družba Armature d. o. o. Priznanja občine so prejeli Skupina koledniki – Sv. trije kralji, Center za krepitev zdravja, Kristina Kočivnik in Cerkveni pevski zbor Muta.

Bronasta grba sta prejela občinski svetnik Bojan Kaspar in Lokostrelski klub Muta.

Občina Muta je letos podelila tudi naziv Častni občan, ki ga je prejel dolgoletni župnik gospod Anton Šeruga.

Slavnostno sejo so s kulturnim programom popestrili učenci Glasbene šole Radlje ob Dravi in zasebne glasbene šole Melodija Muta. Po slavnostni seji je sledila pogostitev in odprtje razstave ročnih del domačega umetnika Simona Rutnika, ki bo na ogled vse do 31. 7. 2024.

V Občini Muta se že od torka 11. junija 2024 vrstijo različni dogodki, športni, kulturni in glasbeni. V soboto je za glasbeno doživetje poskrbela skupina Kvatropirci ter Alterego, danes v nedeljo, 23. junija 2024 pa bo na sporedu:

  • Vsi kolesarimo: zbor na prireditvenem prostoru pred občinsko stavbo, Športno društvo Muta. Tradicionalno družinsko kolesarjenje do Karavle v Bistriškem jarku in nazaj s štartom ob 10:00 izpred občinske stavbe.
  • Šahovsko tekmovanje za pokal Mute – dvorana Kienhofen, Šahovsko društvo Muta
  • Lepa nedelja – Rotunda, cerkev Sv. Janeza Krstnika, Župnija Muta
  • Nedeljsko popoldne v prireditvenem prostoru pred občinsko stavbo, kjer se bodo predstavili društva, drugih ponudnikov in nastop ansambla Diaton.
  • Velika otroška zabava z Vilo Ekseno in superjunaki, srečelov, napihljiva igrala, poslikava obraza…
  • Glasbeni nastop Adi Smolarja ob 17. uri

Zaradi prireditve bo danes Cesta Muta – Vuzenica na Muti zaprta med 15. in 19. uro.

V torek, 25. junija 2024, se bo odvila Poletna akademija za flavto in komorno igro v dvorana Kienhofen, Glasbena šola Radlje ob Dravi, v soboto, 29. junija, pa bo nogometno obarvana saj bo potekal turnir v nogometu.

Za zaključek občinskega praznika, pa bodo v nedeljo, 30. junija 2024, poskrbeli lovci s prireditvijo z naslovom Druženje lovcev s posestniki na Lovski koči Pernice.

Vabljeni, da se udeležite katerega izmed dogodkov in tako obeležite praznik Občine Muta.

Vir: Občina Muta

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments
V Občini Muta praznujejo 30. Občinski praznik Muta s pestrim kulturnim in glasbenim dogajanjem ter podelitvijo občinskih priznanj.