Search
Close this search box.

Bi se učili plesati swing? Že danes lahko začnete

Zaplešite swing v jesen in veseli december s Kulturnim društvom SwinGradec.

Na tečaju vaditelja Maja Gorjup in Klemen Markota zagotavljata, da bo obilo smeha, novih poznanstev in plesnih korakov, s katerimi se boste do zime že fino sukali po plesišču.

V ponedeljek, 21. oktobra, ob 18. uri pridite v MKC Slovenj Gradec v udobnih oblačilih, supergah ali čevljih s čistim, najbolje usnjenim podplatom. Predznanje ni potrebno, informacije objavljajo na socialnih omrežjih, obisk prve vaje je brezplačen, kar pa je najbolje, da lahko pridete sami ali v paru.

Za prijave in vprašanja so vam na voljo na Facebooku ali Instagram klepetu ter na emailu.

Kulturno društvo SwinGradec je v že ponedeljek, 14. oktobra v MKC v Slovenj Gradcu organiziralo in izvedlo prvo vajo začetnega tečaja swinga. Z udeležbo so zadovoljni in njihova swing družina uspešno raste. Ker je bilo prvo druženje in učenje, kjer so spoznali osnovni korak, gibanje in bonton pri tem plesu, izjemno navdihujoče in razigrano za novince, so sklenili k prijavam vabiti še ves teden. Želijo si, da bi danes prišel še kakšen plesalec ali plesalka več, ne glede na to, ali v paru ali solo. V mali dvorani je namreč še nekaj prostora. Plesali bodo lindy hop, ki je zelo popularna zvrst iz družine swing plesov, saj znanje tega plesa omogoča odzive tako na počasno, srednjo kot tudi hitro glasbo, s tem pa pokriva precejšenj spekter pesmi, ob katerih se lahko plesalci zabavajo. Vaje bodo vse do sredine decembra, ko se bodo novi člani starim že lahko suvereno pridružili na plesišču.

Vaditelj lindy hopa Klemen Marka o dobrobitih, ki jih prinaša članstvo v SwinGradcu: »Z našim delom skrbimo za dobro družbo, medgeneracijsko povezovanje, nove prijateljske vezi in pravi ritem. Ples dobro vpliva na fizično in psihično počutje, zato nas vedno vidite nasmejane. Zlahka pa swing postane tudi način življenja, in sicer s svojim privlačnim retro stilom. V Sloveniji in širše je mnogo swing dogodkov in festivalov, ki jih lahko obiščete že s samo osnovnim znanjem lindy hopa. Tudi SwinGradčani bomo kmalu povabili na vsej enega, že v decembru

Vir: KD SwinGradec

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Zaplešite swing v jesen in veseli december s Kulturnim društvom SwinGradec.