Search
Close this search box.

Avto Slalom Slovenj Gradec 2024: Pravi avtomobilski spektakel v Industrijski coni Pameče (FOTO)

Danes, 8. junija 2024, je v Pamečah potekal avtomobilski spektakel, kjer so se lahko v hitrostnem in spretnem avtomobilskem dirkanju preizkusili vsi, ki imajo izpit.

Danes, 8. junija 2024, je v Industrijski coni Pameče potekal pravi avtomobilski spektakel, kjer so se tekmovalci preizkusili v spretnosti vožnje svojih jeklenih konjičkov.

Avto slalomi imajo že dolgoletno tradicijo in so postali stalnica slovenskega avto-moto športa. Ti dogodki so edina avtomobilska športna prireditev, namenjena najširšim množicam, saj lahko sodeluje vsak z vozniškim izpitom in vozilom, registriranim za vožnjo v prometu. Letos Športno Društvo DK Racing, AMD Ravne na Koroškem in Avto-moto klub RGRacing so skupaj organizirali Avto slalom Slovenj Gradec 2024.

Avto slalomi so ena redkih oblik avto športa, kjer se lahko preizkusi vsak z vozilom za vsak dan. Hkrati pa so na teh dogodkih vedno prisotni tudi vrhunski tekmovalci z atraktivnimi vozili, ki so prava paša za oči številnih gledalcev. Letos so se dogodka udeležili tudi nekateri aktivni tekmovalci v gorsko-hitrostnih dirkah in rallyju s svojimi atraktivnimi vozili.

Gledalci so danes z navdušenjem spremljali avtomobilske spretnosti tekmovalcev, ki so se spopadli z zahtevno progo, polno ostrih ovinkov in postavljenih stožcev. Med vozniki je vladalo napeto vzdušje, saj so si prizadevali za čim boljše čase in brezhibno vožnjo.

V septembru pa organizatorji načrtujejo že tradicionalni, 23. Turistični avto slalom Ivarčko 2024. Obe prireditvi podpira tudi Agencija za varnost prometa Republike Slovenije, kar dodatno poudarja pomen teh dogodkov za promocijo varne in odgovorne vožnje med širšo javnostjo.

Fotogalerija

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Danes, 8. junija 2024, je v Pamečah potekal avtomobilski spektakel, kjer so se lahko v hitrostnem in spretnem avtomobilskem dirkanju preizkusili vsi, ki imajo izpit.