Search
Close this search box.

ARSO za Koroško izdal oranžno opozorilo

Danes bo sprva večinoma oblačno, na vzhodu bo še rahlo deževalo. Popoldne se bodo oblaki trgali, veter bo slabel. Jutri bo dež spet zajel večji del Slovenije.

Danes bo sprva večinoma oblačno, ponekod na vzhodu bo še občasno rahlo deževalo. Popoldne bo večinoma suho, proti večeru se bodo oblaki ponekod trgali. Pihal bo šibak do zmeren veter severnih smeri, ki bo popoldne postopno slabel. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 16, na Primorskem do 22 °C.

Jutri bo sprva na zahodu dokaj jasno, na vzhodu pa zmerno do pretežno oblačno in večinoma suho. Padavine bodo popoldne in zvečer od severovzhoda zajele večji del Slovenije. Prehodno bo spet zapihal veter severnih smeri, v noči na torek na Primorskem burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 10, v Zgornjesavski dolini in na planotah Notranjske okoli 2, najvišje dnevne od 13 do 18, na Primorskem okoli 21 °C.

Obeti

Do današnjega večera bo pod Karavankami, Kamniško Savinjskimi Alpami in na severovzhodu pihal okrepljen veter severnih smeri, ki bo v sunkih presegal hitrost 70 km/h.

Opozorilo

V torek bo zmerno do pretežno oblačno. Ponekod bo še občasno rahlo deževalo. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja.

V noči na sredo se bo nekoliko zjasnilo, a se bo čez dan od juga spet oblačilo. Pozno popoldne in proti večeru bo začelo deževati. Na Primorskem bo še pihala šibka do zmerna burja burja.

Vremenska slika

Nad zahodno Evropo je območje visokega zračnega tlaka, ciklon pa se še vedno zadržuje nad delom srednje in vzhodne Evrope ter Balkanom. V višinah k nam od severa prehodno doteka nekoliko hladnejši in postopno manj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo večji del dneva v krajih severno in vzhodno od nas deževalo, drugod bo večinoma suho. Popoldne se bo ponekod na zahodu delno zjasnilo. Pihal bo okrepljen veter severnih smer.

Jutri se bodo padavine spet razširile nad vse sosednje pokrajine, le ponekod v Italiji bo večji del dneva večinoma suho. V Kvarnerju bo v noči na torek zapihala burja.

Vir: ARSO

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Danes bo sprva večinoma oblačno, na vzhodu bo še rahlo deževalo. Popoldne se bodo oblaki trgali, veter bo slabel. Jutri bo dež spet zajel večji del Slovenije.