Search
Close this search box.

Arso napoveduje nevihte in osvežitev

Danes bodo plohe in nevihte od zahoda zajele večji del države. Jutri bo oblačno, deževno in hladneje.

Danes bo deloma jasno s spremenljivo oblačnostjo. Krajevne plohe in nevihte bodo na zahodu že zjutraj, čez dan pa bodo postopno zajele večji del Slovenije in se nadaljevale tudi v noč. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 32 °C.

Jutri bo večinoma oblačno in deževno, sprva bodo vmes tudi nevihte. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja. Osvežilo se bo. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 20, najvišje dnevne pa od 20 do 26 °C.

Opozorilo

Na Primorskem je razglašena velika požarna ogroženost naravnega okolja.

Obeti

V torek dopoldne bo pretežno oblačno, predvsem v južni in osrednji Sloveniji bo še deževalo. Popoldne se bo delno razjasnilo.

V sredo bo sončno in spet topleje.

Vremenska slika

Nad srednjo Evropo in severnim Sredozemljem je plitvo ciklonsko območje. Vremenska fronta se bliža našim krajem. Pred njo k nam od jugozahoda priteka še razmeroma topel, a postopno bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo v krajih zahodno od nas in na območju Alp spremenljivo oblačno s plohami in nevihtami. V krajih južno in vzhodno od nas bo večji del dneva še sončno in vroče.

Jutri bo pretežno oblačno s pogostimi padavinami, deloma plohami in nevihtami. Osvežilo se bo, ob severnem Jadranu bo zapihala burja.

Konec hud vročine

Letošnje poletje nam je doslej prineslo dva izrazita vročinska vala, prvega v juliju (večinoma med 8.7. in 19.7.) ter sedanjega, ki se je na Primorskem začel že na začetku meseca, v večini krajev pa od 9.8. naprej in se bliža koncu.

Ker bo ozračje (in tudi morje) precej pregreto, k nam pa bo v višinah pritekal postopno bolj vlažen in nekoliko hladnejši zrak, bodo v nedeljo izpolnjeni pogoji za nastanek razmeroma močnih neviht. V ponedeljek se bo z dotokom hladnejšega zraka v spodnjih plasteh ozračja labilnost ozračja nekoliko zmanjšala, a ob krajevnih plohah in nevihtah se bodo še vedno lahko pojavljali močnejši nalivi.

Napovedi skupne količine padavin v obdobju med nedeljo in torkom se še zelo spreminjajo. Najverjetneje lahko pričakujemo povečini med 10 in 40 mm dežja, a krajevno zaradi nalivov tudi več.

Kljub osvežitvi v prvi polovici tedna pa se poletje še ne bo poslovilo. Že v drugi polovici tedna se bo namreč spet segrelo na okoli 30 °C.

Vir: ARSO

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Danes bodo plohe in nevihte od zahoda zajele večji del države. Jutri bo oblačno, deževno in hladneje.