Search
Close this search box.

Aqualatio z veliko zabavo za vso družino obeležil drugi rojstni dan

Bazenski kompleks Aqualatio je včeraj, 7. julija 2024, praznoval drugi rojstni dan.

Bazenski kompleks Aqualatio je v nedeljo, 7. julija 2024, praznoval drugo leto svojega uspešnega delovanja. V tem času je kompleks nenehno rastel in se nadgrajeval, postal pa je priljubljeno zbirališče za vse, ki iščejo osvežitev, izboljšanje plavalnih veščin ali zgolj zabavo v vodi.

Dogajanje ob rojstnem dnevu, ki je privabilo številne obiskovalce, je bilo zelo pestro in zanimivo, na sporedu je bila skupinska vadba, zvočno popotovanje z vodeno animacijo za otroke. Dogajanje so popestrili z napihljivim igralom. Za želodčke je poskrbel PizzaLab, za glasbo pa DJ Ney. Ta dan je bil za vse obiskovalce tudi prost vstop.

Aqualatio ponuja različne možnosti za vse starosti in interese. Obiskovalci se lahko preizkusijo v različnih slogih plavanja, sodelujejo v vodnih igrah, kot so vodna odbojka, štafetne igre in plavanje s plavajočimi pripomočki.

Med tednom ekipa bazenskega kompleksa vabi na jutranjo vadbo, s katero boste prebudili vse svoje čute in pričeli dan polni energije. Za organizirane skupine otrok bodo izvajali animacijo in vadbo v vodi ter na suhem. Če si želite izboljšati svoje plavalne veščine, se udeležite tečaja ali pa preprosto uživajte v savnah in ostalih storitvah, ki jih bazen ponuja. Tečaji vključujejo tako suhe kot vodne aktivnosti in so primerni za otroke vseh starosti.

Pomembna novica za vse ljubitelje savne, ki je odprta ob sobotah med 17.00 in 20.00 uro, je ta, da za organizirane skupine po predhodnem naročilu odprejo savno tudi izven rednega obratovanja.

Na bazenu lahko tudi praznujete rojstni dan ali pa izkoristite ženski dan v savnah Aqualatio. Za vse, ki potrebujejo masažo, poskrbi Darjan Jurec – terapevt po TKM, na voljo pa so tudi vodene vadbe, katere izvajajo kineziologi ozriroma fizioterapevti ZD Slovenj Gradec. V kompleksu deluje tudi ambulanta za fizioterapijo, kjer imajo vrhunske naprave ter strokovnjake ZD Slovenj Gradec, kot tudi REHA center.

Da Bazenski kompleks Aqualatio res ponuja za vsakega nekaj, pričajo tudi podatki, da je v letu 2023 bazen obiskalo 45.360 obiskovalcev, savne 2.649 oseb, 741 obiskovalcev pa je koristilo masažne storitve.

Za vse ljubitelje kopanja pa bo tudi letos na voljo brezplačni kopalni avtobus iz vaških skupnosti. Vozil bo od 2. julija do 29. avgusta 2024, in sicer vsak torek, sredo in četrtek.

Naj spomnimo, da je Slovenjgraška občina bazenski kompleks in park urbanih športov umestila v t. i. degradirano območje Mercator. Z ureditvijo več tisoč kvadratnih metrov velikega območja ni le sanirala degradiranega območja, ampak je ustvarila privlačno območje z različnimi vsebinami.

Župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler pa je večkrat poudaril, da gre za največjo naložbo v občini v daljšem obdobju in da je to pomembna pridobitev tako za Slovenj Gradec kot širše območje, predvsem pa je v času poletnih počitnic pomembna za otroke in mlade.

Dogodki

Bazenski kompleks Aqualatio je včeraj, 7. julija 2024, praznoval drugi rojstni dan.