Search
Close this search box.

38. Planinski dan invalidov: Nepozabno srečanje na Kopah (FOTO)

38. vseslovensko planinsko srečanje invalidov na Kopah je minilo v znamenju dobre volje, iger in plesa.

Življenje je potovanje, ki je polno nepozabnih trenutkov, zato so na Kopah pod okriljem Društva invalidov Slovenj Gradec organizirali že 38. Planinski dan invalidov, ki je potekal v soboto, 3. 8. 2024 pri Grmovškovem domu na Kopah, s pričetkom ob 10. uri.

Srečanja se je udeležilo več kot 2.500 članic in članov iz več kot 30 društev invalidov iz celotne Slovenije.

Invalidom so se na Kopah pridružili številni gosti, nekateri med njimi so prisotne tudi pozdravili in nagovorili. Med drugim smo med množico obiskovalcev zaznali župana MO Slovenj Gradec, Tilna Kluglerja in župana Občine Mislinja, Bojana Borovnika, predsednico Društva invalidov Slovenj Gradec, Ivico Vaukan … Slavnostni govornik je bil predsednik ZDIS Peter Bršek: »Nič o invalidih brez invalidov,« je poudaril v osrčju pohorskih gozdov.

Vzdušje po dveh letih – lani srečanja ni bilo zaradi poplav, je bilo enkratno.

Po uvodnem delu in nagovorih je sledila sveta maša in druženje s športnimi igrami. Za popestritev dogajanja pa so s kulturnim in glasbenim programom med drugim poskrbeli ansambel Kaval. Moderatorka prireditve je bila Natalija Križaj.

Lani so Planinski dan invalidov na Kopah žal odnesle poplave, letos k sreči temu bi bilo tako. Med 2500 obiskovalci iz vseh slovenskih pokrajin sem se še posebej razveselil Apolonije Novak iz Gornje Radgone. Gospa je februarja dopolnila sto let in doslej ni manjkala še na nobenem od osemintridesetih srečanj invalidov. Iskrene čestitke organizatorju, Društvu invalidov Slovenj Gradec in njeni predsednici Ivici Vaukan z ekipo, Petru Bršku, presedniku ZDIS, za slavnostni nagovor ter vsem nastopajočim za nepozaben planinski dan 944 metrov nad naši lepim mestom, ki je od leta 2008 prijazno invalidom,” pa je po srečanju na Facebook profilu zapisal slovenjgraški župan Tilen Klugler.

Udeleženci srečanja so se lahko naužili tudi sprehodov in lepot vedno zelenega Pohorja, saj so Kope enkratno doživetje.

Fotogalerija

Dogodki

38. vseslovensko planinsko srečanje invalidov na Kopah je minilo v znamenju dobre volje, iger in plesa.