Search
Close this search box.

Vstopite v svet umetnosti v novi abonmajski sezoni Kulturnega doma Slovenj Gradec

Ljubitelji umetnosti vabljeni k vpisu abonmajev Kulturnega doma Slovenj Gradec, ki je tudi v novi abonmajski sezoni za vas pripravil bogat in pester program.

Kulturni dom Slovenj Gradec z bogato in raznoliko vsebino vstopa v novo abonmajsko sezono, ki vas bo tudi tokrat popeljala v svet umetnosti, kjer se resničnost prepleta z domišljijo in kjer se odpirajo vrata v številne svetove.

V abonmajski sezoni 2024/25 lahko izbirate med osmimi abonmaji:

  • Gledališki abonma
  • Wolfov abonma
  • Abonma Opera in balet Maribor
  • Večerni filmski abonma
  • Abonma Kino ob kavi
  • Dijaški filmski abonma
  • Otroški filmski abonma
  • Lutkovni abonma

Podrobnosti o programu najdete na njihovi spletni strani.

Vpis bo potekal do 30. septembra oz. do razprodaje sedežev.

Vpišete se lahko na blagajni Kulturnega doma Slovenj Gradec:
– v dopoldanskem času: od ponedeljka do petka od 9.00 do 12.00;
– v popoldanskem času: v torek in četrtek od 17.00 do 19.00.

Vpišete se lahko tudi z elektronsko prijavnico, ki jo najdete na povezavi, ali klasično izpolnjeno prijavnico pošljete na naslov: Kulturni dom Slovenj Gradec, Francetova cesta 5, 2380 Slovenj Gradec.

Za vse dodatne informacije so vam na voljo po telefonu: 02 881 24 93 (blagajna), 051 605 243 (tajništvo) in na e-naslovu blagajna@kulturni-dom-sg.si.

Vstopnice za predstavo SiTi teatra Kar želiš to dobiš so že v prodaji

V soboto, 28. septembra, ob 19.30, vabljeni na ogled svetovne uspešnice kanadskega avtorja Norma Fosterja z izvirnim naslovom The Love List. V režiji Žlahtne režiserke Dnevov komedije 2023, Ajde Valcl, navdušujejo odlični Tadej Toš, Klemen Slakonja in Lea Cok.

Vstopnice si lahko zagotovite na blagajni Kulturnega doma Slovenj Gradec, od ponedeljka do petka, od 9. do 12. ure. Cena vstopnice je 22 EUR.

Wolfov koncertni abonma in izven: Šepet elegance

V sredo, 18. 9. 2024, ob 19.30, Kulturni dom Slovenj Gradec in Rojstna hiša Huga Wolfa vabita v Rojstno hišo Huga Wolfa na glasbeno poslastico – Šepet elegance. V svet glasbe vas bosta popeljala Matej Grahek (flavta) in Luca Ferrini (klavir).

Wolfov koncertni abonma in izven: Šepet elegance


Matej Grahek (1974, Trbovlje) je od leta 1997 solo flavtist Slovenske filharmonije. Na Konservatoriju za glasbo Ljubljana je profesor od leta 1999, leto dni pozneje je postal docent tudi na Akademiji za glasbo v Ljubljani, od leta 2022 je tam redni profesor. Dodiplomski in podiplomski študij je končal na ljubljanski Akademiji za glasbo v razredu profesorja Fedje Rupla, dve leti se je izpopolnjeval na salzburškem Mozarteumu v razredu svetovno priznane flavtistke Irene Grafenauer. Do sedaj je kot solo flavtist orkestra Slovenske filharmonije igral pod taktirko svetovno priznanih dirigentov, kot so: Carlos Kleiber, Riccardo Muti, sir Neville Marriner, Serge Baudo, Charles Dutoit idr.

Luca Ferrini je študiral klavir, čembalo, orgle in orgelsko kompozicijo in diplomiral z odliko na tržaškem in videmskem konservatoriju. Leta 2025 bo že štirideset let, odkar solistično, v komornih zasedbah ali z orkestri z vsemi tremi inštrumenti enako uspešno koncertira po Evropi in drugje (Filharmonija v Sankt Petersburgu, Beijing Concert Hall, Gran Teatro La Fenice v Benetkah, Cankarjev dom in Slovenska filharmonija v Ljubljani, Musikverein na Dunaju, National Concert Hall v Dublinu, National theatre of Malta, Seoul National University, filharmonije v Odesi, Kaunasu in Ulan Batorju, Theatre St. Michel v Bruslju, Praga).

Vabljeni!



Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Ljubitelji umetnosti vabljeni k vpisu abonmajev Kulturnega doma Slovenj Gradec, ki je tudi v novi abonmajski sezoni za vas pripravil bogat in pester program.