Search
Close this search box.

V Dvorcu Bukovje so slikarji ustvarjali na 31. likovni koloniji Ex tempore Dravograd

Med 3. in 5. oktobrom so se učilnice v Dvorcu Bukovje znova spremenile v slikarske ateljeje.

V Dvorcu Bukovje so znova ustvarjali likovniki na likovni koloniji Ex tempore, ki je v letošnjem letu obeležila svojo 31. izdajo. Od četrtka, 3. oktobra, pa do sobote, 5. oktobra so se učilnice v Dvorcu Bukovje znova spremenile v slikarski atelje, saj so v Bukovju gostili slikarje iz različnih krajev Slovenije in tudi iz zamejstva.

Dvanajst slikarjev in slikark je letos ustvarjalo na likovni koloniji. Dobro vzdušje in počutje je znova botrovalo temu, da so nastala vrhunska likovna dela na likovni koloniji, ki poteka pod okriljem JSKD OI Dravograd v soorganizaciji JZ Dravit in ob podpori Občine Dravograd. Druženje na takšnih kolonijah slikarjem prinaša veliko novih prijateljskih vezi, predvsem pa nudi izredno dragoceno izmenjavo izkušenj.

Udeleženi so se zbrali v četrtek popoldne in najbolj zagnani so se zvečer že lotili dela, ustvarjali so tudi v petek cel dan ter v soboto dopoldne. V soboto po kosilu so morali oddati opremljena dela, ki so postavljena na razstavi v Dvorcu Bukovje. Slovesno odprtje razstave je potekalo v soboto ob 18.00 uri.

V kulturnem programu so nastopili kvartet Glasbene šole Radlje ob Dravi in Kulturno umetniško društvo Grofje Koroške iz Raven na Koroškem, saj je ena izmed grajskih gospa tega društva, Mojca Šipek, tudi bila udeleženka likovne kolonije. Grajska gospoda iz Raven so tako z veseljem prišli na obisk na naš dvor, s seboj so pripeljali tudi dva mlada glasbenika, kitarista, ki se učita igranja pri prof. Poloni Blaznik na Glasbeni šoli ravne na Koroškem, oddelek Dravograd. Na odprtju razstave so slikarji prejeli tudi priznanja JSKD za sodelovanje.  

Letošnji udeleženci ex tempor so Miran Kotnik, Mojca Kovač, Mojca Šipek, Roman Planko, Bogdan Breznik, Vojko Gašperut, Simona Robin, Ivo Kolar, Pavle Ščurk, Srečko Frühauf, iz zamejstva pa sta prišla Helmut Blažej in Melina Kumer.

Razstava bo odprta v delovnem času JZ Dravit vse do konca leta. Vabljeni.

FOTOGALERIJA:

Besedilo: Robert Preglau, Vodja OI JSKD Dravograd

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Med 3. in 5. oktobrom so se učilnice v Dvorcu Bukovje znova spremenile v slikarske ateljeje.