Search
Close this search box.

Teden pestrega dogajanja v Slovenj Gradcu

Ta teden se v Slovenj Gradcu obeta pestro dogajanje. Preverite, kaj vse so pripravili za vas.

V Mestni občini Slovenj Gradec v mesecu septembru nadaljujejo s pestrim kulturnim in glasbenem dogajanju. V tem tednu se bodo zvrstili številni dogodki, ki so povezani s praznovanjem občine ter ob dnevu miru.

Dan odprtih vrat ob 70-letnici Javnega podjetja Komunala Slovenj Gradec

Tako bo danes potekal Dan odprtih vrat ob 70-letnici Javnega podjetja Komunala Slovenj Gradec od 11. do 15. ure, ki bo potekal v centru Slovenj Gradca (Trg svobode). Dan bo namenjen predstavitvi podjetja s poudarkom na komunalni oskrbi in digitalnih rešitvah za uporabnike. Predstavili bodo tudi delovanje nove vodarne z ultrafiltracijo in nadzornega centra, na ogled pa bo tudi novo specialno vozilo – cisterna za odvoz grezničnih gošč, blata iz malih komunalnih čistilnih naprav ter čiščenje kanalizacije. Obiščite jih na dnevu odprtih vrat, kjer boste hkrati imeli tudi priloložnost sodelovanja v nagradni igri za električno kolo.

Predstavitev energetskega vrta Ravnjak pod Uršljo goro

Danes 18. septembra 2024, vas vabijo na predstavitev energetskega vrta Ravnjak pod Uršljo goro ob 13. uri. Na Turistični kmetiji Ravnjak pod Uršljo goro (760 m nadmorske višine) bo javnosti predstavljena energetska danost posestva; obiskovalci bodo spoznali potencial ZDRAVILNEGA, MEDICINSKEGA KROGA, ki kot odsev krogov staroselcev in zdravilcev (keltov, šamanov) izžareva poslanstvo točke z odličnim sozvenenjem zemlje in neba – v podporo zdravja.

Zdravilni krog je kot oazo za krepitev energetskih potencialov človeškega telesa postavil radiostezist in bioenergetik Mirko Čander. Skupaj z Ravnjakovo izvirsko, živo in odlično strukturirano vodo, bodo vsi naravni energetski potenciali na voljo gostom domačije Ravnjak. Ob napovedanih datumih pa v obliki vodenih delavnic in srečanj, na voljo zainteresirani javnosti.

Energetski vrt Ravnjak je nastal potem, ko je leta 2022 v sklopu Festivala solzic, dr. Semir Osmanagič, na posestvu odkril izjemne količine skalarne/orgonske energije, ki od Ivarčkega jezera in Rimskega vrelca v širokem pasu segajo proti Ravnjakovemu vrhu in v obliki dvojnega tročana  (v kombinaciji s cerkvijo Sv. Roka) energetsko bogatijo prostor.

Vprašanja kot so: zakaj je pri Ravnjaku najti plesoča drevesa, zakaj gostje tako radi posedajo pod vrtno hruško ali zakaj se ljudje tam počutijo tako dobro, zdaj dobivajo odgovore.

Kotizacija 13 EUR prinaša: kulinarični pozdrav kmetije Ravnjak, kamen povezave z energetskim krogom in informacijo o delovanju kroga.

Srečanje bosta vodila Mirko Čander in Renata Picej.

Koncert Adija Smolarja

Na koncert Adija Smolarja ste vabljeni v Čajnica Peč v sredo, 18. septembra, ob 19:30.

Adi Smolar je slovenski kantavtor in kitarist. Ker je izhajal iz glasbene družine, je že kot majhen otrok igral harmoniko. Na slovenski glasbeni sceni se je prvič uveljavil v devetdesetih, ko je leta 1994 izdal album “Neprilagojen”. Poznamo ga po hitih Dvajset ljubic, Jaz sem nor, Daleč je za naju pomlad in še mnoge druge.

Wolfov koncertni abonma in izven: Šepet elegance

Kulturni dom Slovenj Gradec in Rojstna hiša Huga Wolfa v sredo, 18. 9., ob 19:30 vabita v Rojstno hišo Huga Wolfa na Wolfov koncertni abonma in izven: Šepet elegance. 

Matej Grahek (1974, Trbovlje) je od leta 1997 solo flavtist Slovenske filharmonije. Na Konservatoriju za glasbo Ljubljana je profesor od leta 1999, leto dni pozneje je postal docent tudi na Akademiji za glasbo v Ljubljani, od leta 2022 je tam redni profesor. Dodiplomski in podiplomski študij je končal na ljubljanski Akademiji za glasbo v razredu profesorja Fedje Rupla, dve leti se je izpopolnjeval na salzburškem Mozarteumu v razredu svetovno priznane flavtistke Irene Grafenauer.

Do sedaj je kot solo flavtist orkestra Slovenske filharmonije igral pod taktirko svetovno priznanih dirigentov, kot so: Carlos Kleiber, Riccardo Muti, sir Neville Marriner, Serge Baudo, Charles Dutoit idr.

Luca Ferrini je študiral klavir, čembalo, orgle in orgelsko kompozicijo in diplomiral z odliko na tržaškem in videmskem konservatoriju. Leta 2025 bo že štirideset let, odkar solistično, v komornih zasedbah ali z orkestri z vsemi tremi inštrumenti enako uspešno koncertira po Evropi in drugje (Filharmonija v Sankt Petersburgu, Beijing Concert Hall, Gran Teatro La Fenice v Benetkah, Cankarjev dom in Slovenska filharmonija v Ljubljani, Musikverein na Dunaju, National Concert Hall v Dublinu, National theatre of Malta, Seoul National University, filharmonije v Odesi, Kaunasu in Ulan Batorju, Theatre St. Michel v Bruslju, Praga).

Vikend pa prinaša dva dni zabave ESGEFEST-a, 26. Mirovniški festival in 17. Festival drugačnosti, Odprtje Razstave izvirne otroške risbe, literature in fotografije, Odprtje razstave Michael Heindl: PREDALEČ JE ŠLO, 9. obletnica D.tajla z odprtjem razstave Spomini, Kam le čas beži – 70 let delovanja ansambla Štirje kovači, Slovenjgraška gostilna ter Parado pihalnih orkestrov.

Za več informacij o vikend dogodkih spremljate našo stran.

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Ta teden se v Slovenj Gradcu obeta pestro dogajanje. Preverite, kaj vse so pripravili za vas.