Search
Close this search box.

Praznik glasbe bomo obeležili v 25 slovenskih mestih, tudi v Dravogradu

Slovenija se bo na prvi poletni dan, 21. junija, že enajstič pridružila iniciativi Fête de la Musique, praznovanju svetovnega dneva glasbe. Praznik glasbe bomo obeležili v 25 slovenskih mestih, tudi v Dravogradu.

Osnovni namen praznika glasbe je že od leta 1982, ko se je prvič zgodil v Franciji, postaviti v živo izvajano glasbo v ospredje, na ulice in jo približati ljudem tudi na krajih, kjer sicer ni tako pogosto zastopana. V sklopu žanrsko izredno pestrega programa bodo nastopili številni profesionalni in ljubiteljski glasbeniki in glasbenice širokega generacijskega razpona.

»Pomen sobivanja glasbe v javnem prostoru in njena dostopnost je izrednega pomena. Letošnji poudarek je zato na ulični glasbi, na tako imenovanem ‘buskingu’ ali uličnem nastopanju, kar pomeni, da bodo nastopi glasbenikov pretežno akustični, ob uporabi zgolj minimalnega ozvočenja. Želimo si, da bi spontano ulično nastopanje postalo bolj prisotno na mestnih ulicah. Zelo nas veseli, da bo na ta dan glasba v Novi Gorici in Gornji Radgoni dobila prostor v domovih za starejše, odmevala bo tudi na številnih mostovih, na Ljubljanici, številnih trgih in lokacijah, kjer je morda vsak dan ne pričakujemo,« so povedali na Slovenskem glasbenoinformacijskem centru SIGIC, ki je tudi osrednji organizator in pobudnik vseslovenskega praznovanja.

Praznovanju se znova pridružujejo v Dravogradu

Med 25 mesti, v katerih bodo v luči praznovanja glasbe zazvenele različne melodije, je tudi letos Dravograd. Tam so lansko leto praznik obeležili s 6 rock skupinami na terasi pri Wolfu. Letos so dogodek prestavili pred dvorano Špic D, kjer bo postavljen oder za vse nastopajoče. Dogajanje se začne ob 16. uri.

Nastopajoči na odru pred dvorano Špic D: Maks Pšeničnik, Scorzonera 2.0, Juicy pussy, D’Chymnyz, Dino vav.

Program vseh mest je dostopen tukaj.

Vir: Maša Pavoković in Sigic

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments
Slovenija se bo na prvi poletni dan, 21. junija, že enajstič pridružila iniciativi Fête de la Musique, praznovanju svetovnega dneva glasbe. Praznik glasbe bomo obeležili v 25 slovenskih mestih, tudi v Dravogradu.